söndag, april 05, 2020

En annorlunda påskvecka


Påskveckan är här. Det blir en annorlunda helg. Inga mysiga familjemiddagar, inga påskkärringar som är ute och flyger, allt är i princip inställt. Men ägg, Janssons frestelse, sill och godis ska vi väl inte behöva bli utan. 

För den som i likhet med mig vant sig vid att jaga skyltar till Pumitas gamla initiativ, Skyltsöndag, är det bara att se sig om. Nog finns det väl ett och annat i skyltväg att visa? Som det där påskkortet, från 40-talet, skickat som en hälsning till min pappa. I adressfältet har han fått titeln "påsktrollet"!

Vad graffitimålaren hade i tankarna när han kastade loss på klotterplanket vid Hornstull är både glasklart och oklart: har mamma blivit sjuk? Eller är det bara en hyllning i största allmänhet? En glad påskhälsning?


När det gäller skylten som påpekar att "här är det ängsmark" får man bara hoppas att bina är läskunniga och blir tacksamma. Fast inte ser området runt skylten särskilt lovande ut för en honungsproducent ... 


Att fika utomhus är ett av få nöjen som fortfarande är tämligen godkänt, så länge folk inte sitter i knät på varandra utan håller distans. Noteras kan också det kraftigt ökade antalet termosar som plötsligt kommit fram. Riktigt många har picknick lite både här och där, och det ser ju väldigt trevligt ut, förstås.

Hur ska då kafeerna göra för att behålla eller rent av skaffa nya kunder? Ett sätt kan möjligen vara att "skylta" med eleganta mönster i den vispade mjölkens skummande yta på cappuccinon ... Det här lövet imponerade stort på mig!


Lagom till morgonkaffet, som inte var alls lika vackert som den där cappuccinon (men gott ändå), dök en annons upp i papperstidningen. Tycker att den också kvalar in som skylt. Rätt smart skylt, dessutom!


Låt mig runda av denna söndagsskyltning med en repris. Den här skylten har ett budskap som vi alla behöver just nu.
Och som vanligt hittar du till fler skyltbloggare via den här länken som tar dig till BP.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. lååånga dagar, igår kväll var dessutom internet nere i halva Sverige när man tänkte titta på film!! Nu ska jag cykla till gymmet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du går i alla fall på gymmet? Jag har just tagit 10400 steg ... i regn, blev blöt ...

   Radera
  2. jag cyklade till gymmet, knappt en mil, halv timme på gym och cyklade tillbaka

   Radera
 2. Njae, här kommer det nog ingen Jansson, har ingen ansjovis och det är högst tveksamt till om jag får sätta mig i bilen och åka till svenskbutikerna i Fuengirola. Skippar det. Har en kalkon i frysen som jag tänkte ta och tina upp. Ägg också, så klart. Kanske inte samma dag ... Det får bli som det blir. Och jadå, allt kommer att bli bra. Någon dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lever på hoppet. Bättre än Jansson.

   Radera
 3. Visst blir det en ovanlig påsk i år. Och saknaden av döttrar och barnbarn kommer att kännas stor. Men nu är det som det är.I varje fall kan vi ju fortfarande röra oss ute och även slå sig ner på en uteservering. Alltid något. Men visst ska vi både äta och dricka gott. Tycker du fick till en positiv skyltning och det behövs i dessa tider. Och visst kommer allt, nåja det mesta, att bli bra. Men med många utmaningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det förmodligen. Men jag hade gärna avstått rätt många av de där utmaningarna ...

   Radera
 4. Det var nog det längsta inlägget du lagt upp till Skyltsöndag tror jag!
  Kortet med påskhälsningen är ju sååååå sött. Hade aldrig gissat att det var ett påskkort faktiskt.

  Den lilla ängsmarkskylten är nog mera "synlig" för bin än för tvåbenta vuxna.

  Konstverket på cappuccinon är fantastiskt. Dessutom har "skummet" rätt färg för att vara en riktigt stark cappu, så som jag gillar den altså;-)

  Annonsen är ovanligt fyndig för att komma från 1177. Riktigt bra!

  Sista skylten är sååååå fin. Den kan du repetera hur ofta du vill!

  Tusen tack för en jättefin skyltning. Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev lite många kanske ... men ibland rinner det till, liksom! Cappuccinon var god men kunde faktiskt ha varit ännu starkare!
   Hoppas du/vi får en fin vecka!

   Radera
 5. Hihi, älskar påskkortet till din far. Äggkorgen är ju större än tösen! Och att man inom sjukvårdsvärlden hittat en så fyndig reklambyrå som 1177 ståtar med är otroligt! Och självklart vinner sista skylten omröstningen. Frågan är bara när....Ha en skön och bra påskvecka, här ska också bunkras upp med godsaker för tröst och glädje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tror att den ljusnande framtid är vår, eller hur?!?!

   Radera