tisdag, april 07, 2020

Dagens ord 76


SCHÄSLONGSKORT

-I tider när företag, kulturinstitutioner och frilansare plötsligt ser den ekonomiska framtiden som ett enda stort svart hål dyker denna företeelse upp. Att hängivna supportrar löser säsongskort till sin klubbs matcher eller att man blir medlem i en fanklubb är vanligt. Men då vet man förstås att det finns evenemang att se fram emot, saker som gör att kortet är värt att satsa på. I dag är läget annorlunda och fans ombeds lösa årskort trots att i princip all verksamhet är nedlagd och ingen vet när det kan komma igång igen. För egen del har jag dessutom fått uppmaningen att stötta både Skansen och Rackstadmuseet genom att betala in en årsavgift. Men oavsett hur hängiven tillstundare man är får man nog finna sig i att ligga kvar på den där schäslongen. TT skrev texten i vilken företeelsen uppmärksammas, och idén föddes i Göteborg (ja var annars?), i fotbollsklubben BK Häcken.

2 kommentarer:

 1. Här blev jag riktigt varm om mitt fotbollshjärta.
  Fotbollssupportrar ställer ofta upp i nödsituationer. Minns du när DIFs supportrar stödde Järnvägsrestaurangen vid Östra Station? Restaurangen hade tappat i stort sett alla sina gäster, när stationen bygges om 2014 och Roslagsbanan inte gick. Där blev jag också rörd trots att jag håller på Hammarby.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Östras restaurang överlevde ju! (jag var där samma period, blev dock inte impad av maten ...) Helt klart kan kärlek göra underverk även av ekonomisk art.

   Radera