måndag, april 06, 2020

Den som känner sig vissen kan behöva piggas upp

Visst är det väl vanligt att vi frågar varandra hur vi mår när vi möts. Ungefär lika vanligt är nog rutinsvaret "jo tack", kanske med ett litet påhängt extra ord som "hyggligt" eller rent av "bra". Fast numera svarar jag att "jag mår bra  såvitt jag vet". Tycker också att jag märker att jag känner efter hur jag mår på ett sätt och med en frekvens som jag absolut inte är van. Hittills utan sjukdomssymptom av något slag.

Men tyvärr är det många som känner sig vissna nu, lika vissna som blombuketten som fångade min blick i ett fönster härom dagen ...  och den som är vissen behöver självklart piggas upp!

Någonstans måste det ändå gå att hitta lite tröst i eländet, eller hur? I Spanien, hårt drabbat av covid-19, har man konstaterat att försäljningen av öl, vin, choklad, glass, chips och oliver har skjutit i höjden. Det finns förmodligen en logisk förklaring: stressen kring coronapandemin ökar behovet av fett och socker.

Att karantän- och isoleringstiden sammanfaller med påskveckan kommer kanske att dölja att samma fenomen är ett faktum även i Sverige. För visst blir det inköp av en hel del godis, om än inte i mängder som kan kallas för hamstring. Kanske en flaska champagne också, bubblor är bra mot tristess och i brist på sociala äventyr inte dumt att ha på lut i kylen. Och det vore ju direkt korkat att inte ha lite glass hemma!

Som tur är finns det kalorifattigare glädjeämnen man kan njuta av så länge vi tillåts vistas utomhus. Jag tänker på alla ljuvliga vårblommor, sörjer att jag missar både blåa och vita sippor i Barndomslandet i år. Men gläder mig åt den härligt blåa mattan av scilla och vårstjärnor som lyser medan en man och en hund verkar vara de enda som är ute förutom jag.Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. inte mått så här bra på flera år! Kommit nyss hem från cykeltur till havet, soligt och +18°C i skuggan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det fortsätter så - njut!

   Radera
 2. Du har så rätt! Man tänker annorlunda och börjar bli nojig, nåt jag verkligen inte är i vanliga fall. Men ingenting är ju vanligt just nu.

  Systembolagets försäljning ar också gått upp läste jag, men lösgodisförsäljningen har minskat drastiskt trots att man hängt ut plasthandskar vid diskarna.
  Påsken 2020 lär vi nog inte glömma i första hand...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lösgodis - ingen bra idé! Fast jag brukar alltid (om jag köper) ta sånt som ligger i papper, som Dumlekola exvis. Ja detta blir en ovanlig påsk och en tid vi inte glömmer.

   Radera
 3. Jag kan inte säga att jag mår toppen. Det är absolut inget fel på mig men dessa negativa nyheter i min ensamhet är förödande.
  Jag försöker ta till mig allt positivt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, man måste ta vara på ljusglimtarna!
   Håll ut!

   Radera
 4. Ja, det här är en period vi nog kommer minnas. Den kommer dessutom att stötas ich blötas på alla möjliga sätt runtom i världen i lång tid framöver.

  Men det är en vackert blå backe du kan njuta av i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuvligt är det nu i scilla-tid, krokusen är utblommad. Men jag längtar efter en riktigt vitsippsbacke, det är något av det vackraste jag vet!

   Radera