lördag, april 04, 2020

Just nu i april

Just nu läser jag nästan ingenting, mer än morgontidning och saker som folk länkar till från Facebook. Har en rad påbörjade böcker, ingen som biter. Löser korsord i stället. 

Just nu tittar jag på flera tv-serier, bland annat danska DNA. Spännande. Och ofta Filip & Fredriks frågesport i Kanal 5, "Alla mot alla". Trots att jag egentligen inte står ut med den där duon, men de har totat ihop en rolig variant på ett urgammalt tema.

Just nu lyssnar jag på en klassiker, Albert Camus' "Främlingen" (L'Étranger) som radioföljetong, en inläsning av Shanti Roney. Har läst den förr. Mycket bra.

Just nu längtar jag efter att expertisen ska säga att det värsta med coronakrisen är över. Även om den inte tar slut på riktigt.

Bloggen Kulturkollo har infört den här sortens månadsuppdatering. Tänkt att plockas upp den första lördagen var och en av årets månader, så nu var det dags igen! Om fyra veckor får ni alltså njuta av nästa nummer i den här serien ... 


Välkommen april, hoppas du går fort!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. flesta Nobelpristagare är läsvärda, läste nyss Pesten... där den tyska fienden förklädd till råttor... annars kulle väl hans böcker blivit brända på bokpål

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj, var inte meningen att förtydliga!

   Radera
  2. Jag har, hör och häpna, gett Peter Handke en chans. "Berättelse om ett liv", så vitt jag förstår självbiografisk, om hans mor. Ganska bra.

   Radera
  3. har inte åsikter om böcker förrän jag läst, ska läsa mer av Handke

   Radera
  4. Fast man har en åsikt redan när man väljer att ta hem en bok ... i alla fall en förhoppning ... Tror dock inte att det blir fler av Handke. Inte av Olga T heller.

   Radera
 2. Du som brukar sluka böcker! Är det coronakrisen som har krupit under skinnet på dig? Om ja, är du nog långtifrån ensam som påverkas.
  DNA följer jag också. Urbra serie! Jag är raka motsatsen till dig just nu. Är glad att jag "hamstrade" så många böcker på bokrean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har svårt med koncentrationen, hamnar i nåt på nätet i st f i boken ... tror inte jag kan skylla på coronaviruset, ens. Såg klart på DNA, riktigt bra. Nu mitt i "Unorthodox" - otroligt bra, tyvärr väldigt nära verkligheten, som jag förstår det.

   Radera