söndag, september 22, 2024

Tillsammans med en enhörning

Det är serverat!
Tänk att jag skulle komma att umgås med en enhörning nästan varje dag på semestern! Vilket helt enkelt beror på att jag lediga dagar i sol och värme gärna dricker en öl till lunch, något jag i princip aldrig gör annars till vardags. Är helt enkelt inte riktigt galen i pilsner, för att tala klartext.

Det grekiska ölet Mythos har alltså en enhörning som varumärke. Jag har egentligen aldrig fattat det roliga med fenomenet enhörning. Men de dyker upp i alla möjliga sammanhang, som leksaker, prydnadsföremål och i vapen över både familjer, städer och länder, exempelvis. Trenden är vid det här laget ganska gammal och verkar leva vidare utan att tappa fart.

Vapen för Köklax, en stadsdel i finska
Esbo ett par mil utanför Helsingfors.
Men vad är då en enhörning? Den liknar ofta en häst eller ibland en get, men är ett påhittat, mytologiskt djur vars viktigaste attribut är det vridna hornet i pannan. Det är också en mycket ädel varelse, som en forna tiders riddare, stark i strid, empatisk och i alla lägen trogen sin älskade. Oftast är enhörningen en kvinna, och den betraktas inte sällan som en symbol för fred och godhet.

Från leksaksbutiken.
Om man lämnar leksaksbutiken och går in i sängkammaren i stället för barnkammaren har enhörningen en alldeles speciell roll, det berättar Google: den (hon?) är en ensam person som har sex med ett par, dvs i en trekant. Tydligen kan man på dejtingappar ange att man är just "erotisk enhörning" och intresserad av den sortens relationer. Häpp!

Huruvida grekerna lägger in samma betydelse i sitt ölmärke har jag förstås inte en aning, men eftersom enhörningen oftast förknippas med magi, renhet och skönhet hoppas bryggeriet kanske att det följer med även på flaska (måste dock medge att jag inte märkte den effekten vare sig på mig själv eller övriga i mitt sällskap ...). Ordet "mythos" på grekiska betyder annars rätt och slätt "berättelse".

Det är Skyltsöndag och min enhörning blev "den utlösande faktorn" till, just det, en liten berättelse, denna gång. Lägger till några fler grekiska skyltar med anknytning till semesterartad konsumtion ... 


 

Ni hittar garanterat fler skyltar om ni klickar runt hos
 Angelgirl, AnkiByblixtraCarita ChristianKajsaLisa LillaSyster, Paula, PettasSusjosStefanTony, Åke. Och hos BP förstås, Skyltsöndagens främsta tillskyndare och beskyddare.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

  1. i Göteborg finns ölpubar med 350 olika sorters öl... så man kan inte riktigt dra alla över samma... finns väl något för alla smaker

    SvaraRadera
  2. LillaSyster5:19 em

    Yes, kaffe är alltid en bra idé. Kul skyltat! Ha en bra kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kaffe är väl egentligen ett bättre val än öl ...

      Radera
  3. Ditte5:36 em

    Jättekul skyltat och med humor. Och även väldigt informativt. Tackar extra för det. Har nu breddat min kunskap inom området.
    Mythos Dricker jag gärna. Ha det fortsatt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte Mythos var gott, men det ska nog vara i sol och värme!

      Radera
  4. Mythos är en väldigt god öl, har aldrig tänkt på enhörningen....
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä men tänk som det kan bli när man har skyltsöndagen i åtanke ...

      Radera
  5. Har aldrig tänkt på att Mythos har en enhörning i sin logga. Och nu har jag fått lära mig en massa nytt om enhörningar också. Minns bara unicorns i Harry Potter och så uppblåsbara enhörningar i swimmingpooler i Spanien - hahaha.
    Mythos serveras förresten på Grekiska Grill & Bar i stor-Stockholm. I fall du blir sugen alltså.
    Åsså gick du väl in i restaurangen/baren via huvudentrén eller - hahaha:-)

    Det är inte ofta jag sett skyltar från Grekland. Tror faktiskt att du är först, om inte >Susjos hann före. Hon är ju där just nu.

    Tusen tack för att du tänkte på Skyltsöndag under din semester. Stort tack för alla länkar:-)

    SvaraRadera