onsdag, oktober 22, 2008

Tokshopping

Det händer ibland, inte minst så här i årstidsskarvarna, att man drabbas av shoppinglust. Vill ha något nytt att piffa upp vardagen med, om så bara en enkel t-tröja eller ett kul modesmycke.
Men det finns de som verkligen shoppar. Och då menar jag TOKSHOPPAR.

Sarah Palin var guvernör i den amerikanska delstaten Alaska. Tills nyligen en förhållandevis okänd kvinna. Men så blev hon otippat vicepresidentkandidat för republikanska partiet, vid sidan av John McCain. Det betydde enorm exponering, mitt i rampljuset.
Sådant ställer vissa krav.

Tokshopping kan man väl kalla det här: 150 000 dollar, över 1,1 miljoner kronor, har det kostat att styla Palin (och hennes familj) sedan början av september. Det visar dokument från den republikanska partiledningen som en nyhetssajt grävt fram. Och det handlar inte bara om kläder utan också annat, som smink och frisörbesök, förstås.

Nu är frågan:
hjälper det? Alla förhandstips säger åtminstone för tillfället att det är demokraternas kandidat Barack Obama som tar hem presidentposten – hur mycket han lägger ner på sina slipsar och kostymer har mig veterligen ännu inte kommit ut.

Vi har sett rader av svenska politiker som också genomgått smärre metamorfoser på ytan: Maud Olofsson och Lena Hjelm-Wallén för att nämna ett par kvinnor. Göran Hägglund och Lars Leijonborg har också fått lite hjälp på traven – även om ingen av de uppräknade vill kännas vid den handfasta rådgivning de fått.

Har det hjälpt? Otroligt svårt att säga.
Men en sak är klar och omöjlig att bortförklara: det budskap man har att framföra må vara hur väl genomtänkt och viktigt som helst.
Ser man alltför udda ut när man presenterar det är loppet kört.
Och vad är slutsatsen av detta?
Jo ytterligare en ursäkt för den som är lite shoppingsugen, ännu ett argument för att lätta på plånboken. Kanske rent av tokshoppa ...

Copyright Klimakteriehäxan

Lite mer om tokshopparen Palin här.

6 kommentarer:

 1. Ojoj. Mitt shoppingkonto ligger på lite annan nivå. Men familjen brukar kalla mig Maud O ibland... jag tycker inte att vi är ett dugg lika, men jag gillar hennes kläder.

  SvaraRadera
 2. Behovet att tokshoppa har inte infunnit sej än...

  SvaraRadera
 3. Ååååh...tänk vad stajlad jag hade blivit om jag hade 150.000 dollar att shoppa för *drömmer mig bort*

  Hallå häxa! Läget? Är ute på spionuppdrag i bloggsfären för att kolla upp att ni sköter er! ;-)

  SvaraRadera
 4. Anonym5:13 em

  Styling och shop til´ you drop måste väl ändå vara meningen med livet eller har jag missförstått något?

  :)

  SvaraRadera
 5. Närå, RF, du har nog fattat alldeles rätt ... :-D
  fast det drabbar lite olika, i olika kommuner s a s ...

  SvaraRadera
 6. Anonym2:58 em

  Ja det är ju säkert, mina "stylingbesök" hos frisören får jag allt betala själv - men så är jag ju inte vicepresidentkandidat heller...Bara listfyllnad vid lokalval!
  Och lycka till säger jag bara, den som försöker styla mannen och resten av familjen.

  SvaraRadera