tisdag, juli 07, 2009

Tisdagstema: Sommar


Veckans tisdagstema är sommar - trots att den har dragit sig tillbaka, om än tillfälligt. Men nu är det flera dagar sedan sjön inbjöd till ett dopp. De enda som simmar runt i viken är fåglarna. Och hela tiden ser jag mina kära sothöns, med ungar i varierande ålder och antal. Men lika söta är de allihop!

Härom dagen satsade jag på att locka en familj att komma närmare mig, i brist på rejäl zoom, genom att bjuda på bitar av en liten smörgås. Visst, de var jätteintresserade och kom farande så svallvågorna stänkte.

Men försök mata fåglar med en hand och hantera kameran med den andra, så får du se hur lätt det är! Oskarpt blev det, alltihop. Lägg därtill att jag lyckades få smörgåskladd på kameran ... nä, ska sothönsen få mat någon mer gång ska jag ha en assistent med mig!

Copyright Klimakteriehäxan

HÄR hittar du fler sommarbilder!

15 kommentarer:

Bruno Beige sa...

Sothönor, fåglar i allmänhet är svåra fånga med kameran. Men vackra är de!

Pia sa...

Härliga bilder!

Bloggblad sa...

På Häradsskär såg vi en tornfalk som högg en sork - och satt och åt i godan ro. Jag fick in en massa bilder genom att zooma, men sen blir ändå upplösningen lite grynig så jag har inte lagt ut den. Men det var ändå kul att sen på fotot kunna se hur hon (för svågern kunde avgöra det av fotot) höll sitt byte och tuggade och åt.

Jag följer inte något tema, men nog sjutton är dagens inlägg hos mig ett ständigt återkommande sommartema. I dag har jag faktiskt lust att röja garderob. Kan ju inte köpa nåt nytt förrän det är gjort - en av de priniciper jag då och då ruckar på...:)

Anonym sa...

Jag assisterar gärna, framför allt nu när bussarna går och det är lättare att komma till dig. Fast risken är nog stor att jag själv äter upp resten av mackan;)

Kulsprutan

Susjos sa...

Det blev bra bilder i alla fall!

Cecilia sa...

Så härligt att se sothönsen simma omkring bland näckrosorna!

Amanda sa...

Fina foton på sothönan. Ungarna är så söta. De är skygga och man brukar inte komma så nära. Vackra sommarbilder även om vi nu har en "mellanperiod" /Amanda

Kerstin sa...

Haha, ja det är inte lätt att vara fotograf och fågelmatare samtidigt. ;)
Men det blev en fin tolkning tycker jag.
Ha en skön dag.

@nemonen sa...

Fin tolkning av sommaren för visst hör sjöfåglar sommaren till.

Vita Stunder sa...

Härlig tolkning! :)

Jag ska kika på boktipsen!

stromma sa...

Vilka fina bilder och bra tolkning.

strömma

Wickans värld sa...

Tycker du lyckades bra med bilderna!

Madame sa...

Det er dejlige billeder, du har taget - perfekt som tolkning af sommeren :-)

NatureFootstep sa...

härliga bilder på sothöns. Där jag brukar hålla till är de så skygga att jag knappt ser röken av dom. Och visst är det sommar. :)

Helgen i Focus sa...

fint sommarmotiv :)