måndag, april 11, 2011

Bara att shoppa loss!

Det finns tillfällen när tidningsläsning lönar sig mer än annars. I dag är en sådan dag. För i gratistidningen Metro finns artikeln som vi är många som hälsar med glädje. ”Shoppa – lev länge” är rubriken.

Vad är det då vi får veta? Jo, ett förhållande vi länge misstänkt, men inte kunnat garantera sanningshalten av, slås nu fast: vi mår bra av shopping. En undersökning har gjorts, på en stor grupp människor som alla fyllt 65. Den visar att de 17 procent av de tillfrågade som handlar ”intensivt” mår bättre, lever längre och med förhöjd livskvalitet, jämfört med dem som är ointresserade av att knalla runt och jaga fynd i butiker.

Där ser man. Pensionärer ska inte nöja sig med att lösa korsord, mata änder och titta på teve. De ska helst tokshoppa också. Det finns hopp för framtiden, även efter den magiska 65-årsdagen! Och det gäller inte bara för kvinnor, det är bra också för män att ta en extra sväng i något köpcentrum. Gubbdagiset framför andra, Clas Ohlsson, har ju generösa öppettider … bara att shoppa loss, om inte annat så för hälsans skull!

Copyright Klimakteriehäxan

Undersökningen redovisas i senaste numret av brittiska Journal of Epidemiology and Community Health, men man måste betala för att läsa artikeln.

3 kommentarer:

  1. hihi, fröaffärer och plantskolor mår man också bra av :)

    SvaraRadera
  2. Skönt att få det bekräftat - jag har ju vetat om det länge... inte för att jag behöver handla särskilt mycket, men jag tycker att det är avstressande (gäller ej före jul!) att strosa och titta och klämma lite här och där.

    SvaraRadera
  3. Jag är också övertygad om att alla slags affärer funkar!!!

    SvaraRadera