måndag, april 25, 2011

Masseffekt

Det dräller av en massa vår och sommarföreteelser där ute just nu. Hela Kungsan är rosa av körsbärsblom, påskliljorna prunkar på sluttampen, vitsipporna blir nog inte heller långlivade. Träden är på väg att bli helgröna - och se där, en solitär mitt bland alla knoppar som sprängs!

Masseffekten är fantastisk, det gäller att fånga dagen.
Och så, helt vid sidan av, påminns jag om en arkivarbetare på televisionen som hade som uppgift att beskriva alla rörliga bilder som skulle bevaras. Han älskade inte jobbet, men skötte det ändå. Det trodde man åtminstone. Till den dag då en kollega behövde bilder på massaframställning, fabriker, processer. Sökte på "massa*" och fick, ja just det, en massa träffar. Såg i andanom hur alla bildbehov löstes.

Då visade det sig, att just massaframställning var det ont om. Däremot fanns en hel del kul sekvenser arkiverade under "en massa bilar", "en massa folk", "en massa träd", "en massa hus" ...
Så just den gången var inte masseffekten riktigt njutbar. Som den är nu. Carpe diem, fånga dagen, det är det som gäller! För i morgon kan allt vara över!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag tittar och suger in - och misslyckades helt med skärpan på de ynka två backsippor som är allt som finns kvar efter förrförra årets grävning just i den delen av lilla parken ovanför vårt hus där de små liven ska ha skyddad boende.

  Men - jag går dit i morgon, men glasögonen på, och en bättre kamera.

  SvaraRadera
 2. Anonym3:28 em

  Kul att den kom, er vår. Men det gör den väl i o f s alltid, även om den ibland låter vänta på sig och andra gånger blir nästan övermäktig i sin intensitet när den väl anländer.
  Oerhört fina bilder!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Tänk en sån njutning det är - och oj, så fort det går! Tror att det fanns kameror för många 100 000 kr i Kungsan på annandagen när jag var där (för tredje gången i helgen) - alla vända mot det rosa blommolnet!

  SvaraRadera
 4. En massa vår är det!

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt, nästan lika fint i Göteborg ;)

  SvaraRadera