lördag, april 09, 2011

Det knoppas i Veckans fönster

Så gott som varje dag står jag där och irriteras. Det fattas en knopp i en byrålåda. Nu måste den lirkas, liksom luras, för att komma ut och låta mig plocka upp det jag för tillfället behöver.

Att påstå att denna min lilla knipa är det som beskrivs av Karin Boye när hon säger "visst gör det ont när knoppar brister", det är att dra det för långt. Men något inom mig brister, åtminstone lite, när jag pillrar med den snedknoppade lådan. Ibland gör trixandet med den trilskande heminredningsdetaljen ont i fingrarna också. Och att hitta en liknande knopp som skulle gå att fästa har inte lyckats.

Därför trodde jag att lösningen var nära när jag plötsligt stod utanför ett skyltfönster där allt jag kunde tänkas behöva i knoppväg var uppdukat. Metall, trä, plast, glas. Runda, fyrkantiga, klotformade. Genomskinliga, naturfärgade, dekorerade. Bara att välja.
Fast naturligtvis var affären stängd. Det var ju söndag.

Men när Veckans fönster har tema UPPDUKAT och jag redan tidigt på fredagen hade gett upp tanken på att delta dök knopparna upp i mitt minne. Förmodligen inte en dukning av den typ som flitiga foto-Susanne hade tänkt sig - men å andra sidan är tanken fri och reglerna inte benhårda ... väl?

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Hihi det var verkligen en rolig tolkning. Hoppas du hittar en bra och funktionsduglig knopp till din låda så småningom.

  SvaraRadera
 2. En så bra tolkning! Det ser ut som en butik i min smak. Med tanke på enkelheten i skyltningen kanske det finns lite av varje där. Jag älskar prylbodar.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Oj där skulle jag kunna botanisera länge! Kreativt för temat....

  SvaraRadera
 4. Dukat och dukat...
  det hade iofs ju varit bättre om Karin Boye skrivit "när koppar brister". Det hade ju haft lite mer med dukning att göra! :-)

  SvaraRadera
 5. Hi hi ja här var det knoppigt ska jag säga..kul variant på dukning :)

  SvaraRadera
 6. på Hisingen har vi en beslagsaffär,
  nördigt, nästan som i England

  SvaraRadera
 7. Nej, inte är reglerna benhårda inte. Speciellt inte när du skriver så målande berättelser till ditt uppdukade fönster.

  Egentligen är inte knoppar det optimala för lådor och skåp. Med ökad ålder och sämre kraft i händer så går det lättare att greppa i handtag. Så byt du ut dina trilskandes knoppar mot handtag i stället så klarar du att öppna lådan även i framtiden.

  SvaraRadera
 8. Nej jag tycker ett fönster uppdukat med knoppar är helt enligt temat. Intressant att det finns en butik som är så specialiserad.
  Vid Värnhem i Malmö låg under många år butiken Knappen som sålde - just det - knappar. Jag måste kolla om den finns kvar.
  Restaurang Bryggaregatan 2 (på Susannes bild) finns för övrigt i hennes hemstad Eslöv.

  SvaraRadera
 9. Perfekt uppdukat tycker jag! Skulle vara ett härligt fönster att spana in i även om jag inte är i behov av knoppar!

  SvaraRadera
 10. Strikta regler... hur kul är det på en skala? ;) Jag gillar din fantasifulla tolkning.

  SvaraRadera