lördag, oktober 27, 2012

ABSTRAKT i Veckans fönster

Hemma igen från Berlin. Semester? Jovisst, men hårt arbete också. Eftersom man inte kan besöka en storstad utan att gå, gå, gå. Det låter så bra det där med ett effektivt t-banenät och täta bussturer, men när det kommer till kritan måste människan ändå förflytta sig för egen kraft mellan punkt A och punkt B. Det är ofta riktigt långt.

Alltså har jag återvänt till fosterjorden på trötta ben och ömma fötter, men det var det värt. En häftig vandring var den som gick under tak i den förhållandevis nya glaskupolen på riksdagshuset/Reichstag. Precis som på Guggenheim-museet i New York går man i spiral. Perfekt guidning via individuell hörlur, strålande utsikt åt alla håll. Och inte minst spännande att titta inåt-neråt, i mittpelaren klädd med spegelskivor.

Alltihop såg faktiskt ut som ett enda stort konstverk och nu får det bli min variant av Veckans fönster, som har som tema ABSTRAKT. Jag har haft lite problem med det, eftersom det mesta jag plåtar känns som synnerligen konkreta företeelser, men jag tog lite hjälp av Wikipedia här: "de flesta kubistiska målningar är av det /abstrakta/ slaget. Det kan också röra sig om enbart symboliska eller geometriska former utan något direkt samband med den yttre verkligheten."

Härmed serveras ni ett stycke tysk kubism i jätteformat  "abstrakt konst" mitt i en synnerligen konkret europeisk huvudstad.
Fler abstrakta bilder/fönster hittar du vägen till här.
Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

Della sa...

Ett ställe i Berlin som jag inte bar besökt, men inser att det kunde vara något.

Leena sa...

Häftiga bilder från Berlin! Blir så sugen på att åka dit, har bara varit där en gång och det var för 14 år sedan. Då var det mest en enorm byggplats så jag gissar att det finns massor av nya spännande byggnader nu.
Ha en skön helg!

Erik Semlan sa...

Verkar som ett spännande ställe. Den här kupolen vill jag inte missa att gå runt inne i vid nästa besök till storstaden Berlin! Läckert hur ditt fönsterfoto endast har lite svagt med färg.
Snygga foton och fin text. :-)

larans sa...

Abstrakta bilder från Berlin, verkligen fina, får mig att längta tillbaks fast det är mindre än en månad sen jag var i denna spännande stad med alla dessa fantastiskt roliga och intressanta människor man möter här (http://larans.aminus3.com/tag/berliner/)
Dock fick vi aldrig tid att se varken riksdagskupolen (inifrån alltså) eller Guggenheimmuseet, så där finns anledning att återvända!

Mia sa...

Har aldrig varit i Berlin får jag väl skamset erkänna... Spännande arkitektur ändå, som du visar, så jag hoppas på en resa dit nån gång *L*

Anna smyger in.. sa...

Coola bilder från en stad med puls...

Anita - Malta sa...

Vilken spännande och häftig arkitekur ! Jättefina abstrakta bilder du visar. Blir ju riktigt lockad att resa till Berlin :-)

Stare Ström sa...

Spännande arkitektur!

Hanna sa...

Spännande och intressant. Vore verkligen kul att strosa runt där med kameran. Fint!

juanna sa...

Abstrakt värld du presenterar!!

Pumita sa...

Välkommen hem! Coola bilder på ett "häftigt monument". Jag har Berlin på min att-resa-till-lista och lägger det här "bakom örat". :)

Visst är det skyltsöndag idag! Min skylt kommer från en finsk bussresa. Hojta när du har postat. :)

Klimakteriehäxan sa...

Jag kan bara säga, att rundvandringen i Reichstags glaskupol kändes väl värd besväret, t o m på trötta fötter.
Och till Berlin reser jag gärna igen, listan över "måsten" är lång och blir ju då och då avbruten av spontana utvikelser, precis som det ska vara!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Häftigt!

Susanne sa...

Vilken häftig byggnad som jag mycket gärna skulle vilja besöka någon gång. De där nyskapande arkitekterna skapar då verkligen fantastiskt annorlunda skapelser.