tisdag, juni 30, 2015

Smaken är DELAD - Tisdagstema

Denna tisdag är det påbjudna temat DELAD.
Om det är något som vi alla har, och som vi delar ibland, och ibland inte ... så är det smaken. Den som ofta i dagligt tal liknas vid baken ...

Det kan exempelvis gälla inredningsdetaljer. Man skapar ett hem, med tillgänglig fantasi och disponibla pengar, man söker efter saker som både fungerar och glädjer betraktarens öga. Men det är den senare delen som ställer till det.

Naturligtvis är jag helt säker på att den trearmade (-delade?) taklampan, från sent 40-tal, var både trendig och snygg när den hängdes upp för första gången. Den har fått följa med i ett par flyttar. Den har fungerat, alltså spritt ljus i annars mörka utrymmen. Men jag har, sedan jag blev gammal nog att alls lägga märke till heminredningsdetaljer, aldrig varit särskilt förtjust.

Nu tror jag att den sjunger på sista versen. Har lyst klart, helt enkelt. Eftersom smaken är delad och jag tänkt att det är dags att byta till fräscha sladdar och ny design, mindre tilldragande för spindlar som gärna vill väva ett litet fångstnät.

Samtidigt är jag ganska säker på att någon annan, någon som tittar bakåt och älskar nostalgi, väldigt gärna skulle vilja överta min taklampa.
För smaken, den är som bekant delad. Och när det handlar om smak så har ju alla rätt, inte sant?

Copyright Klimakteriehäxan
Fler illustrationer till denna veckas tisdagstema hittar du den här vägen.

10 kommentarer:

 1. Ja,tur är det väl att smaken är delad,,,vore tråkigt annars
  Lampan är jättefin förresten :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om att smaken är delad. Jag tycker din lampa är jättefin och att den som får/köper den kommer att bli lycklig...:-)

  SvaraRadera
 3. Ja smaken är som baken, delad, det har man ju hört! Att däremot alla har rätt i sin smak visste jag däremot inte. Jag tror nog att inredningsstylisterna tror att det är bara de som har rätt! ;) Jag tror också att precis som du skriver kommer någon annan att verkligen glädja sig åt att få köpa din lampa. Det kan vara någon som drömt om en sån lampa hur länge som helst och äntligen får tag i den! Och då får du en som du tycker om! :)
  Jag har aldrig brytt mig om inredning, har aldrig haft några pengar att spendera på det och det har aldrig varit en viktig sak i och under min uppväxt. Men faktiskt, i år, har jag för första gången köpt en lampa jag verkligen tycker om och som jag njuter av. Både utseendemässigt och ljusmässigt! Det är en härlig känsla men den har dessvärre fått mig att vilja ha så i alla rum och det finns det ingen budget för för lampor (de jag vill ha) är skitdyra!!!
  Lycka till i din strävan att hitta någon mera passande för dig! :)

  SvaraRadera
 4. Anonym4:52 fm

  Anneli - Lampor eller rättare sagt belysning, är faktiskt viktigt när det
  gäller att göra ett rum hemtrevligt. Flera små bordslampor
  på olika platser, men där man sitter och läser,
  ska det var ljust. Det är lite tricksigt att
  få belysningen "just so".

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 5. Smaken er ikke lik, heldigvis. Det er godt å ha variasjon. Både når det gjelder innredning og mennesker.
  Jeg grøsser på ryggen ved tanken om at naboen skal være lik meg, og naboen der igjen og så videre, at hjemmene ser like ens ut . Huff og huff.
  Jeg tror du får beholde lampen for min del.
  Ha en deilig dag :)
  Mormor

  SvaraRadera
 6. Snygg! Sonen och svärdottern gjorde ett nostalgiskt 1930-tals sovrum av gammelmormors möbler ♥

  SvaraRadera
 7. Själv gillar jag den skarp men när det gäller
  heminredning är jag nog ingen stjärna :-)
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 8. Härlig nostalgi i din lampa! Smaken är som väl är delad, tänk om alla hem skulle se lika dana ut så tråkigt det vore! Själv tycker jag det är svårt att köpa nya lampor för smaken är delad även inom familjen!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Vad trevligt för jag känner igen mig här. Jag tror, att det inte är ovanligt att man ändrar smak hela livet. Det är till och med riktigt roligt att kunna ändra sig efter allt det nya som kommer. Fast just gamla taklampor är jag lite förtjust i. De har mer charma än de nytillverkade som ser likadana ut tycker jag. Ha de gott och hoppas du finner någon ny som du gillar.

  SvaraRadera
 10. Visst är smaken olika hos oss och bra är väl det.
  Tyvärr gillar jag inte alls din lampa men det finns säkert många som gör det och vill ha en retrostil.
  Jag är väldigt förtjust i lampor (och även mina två söner!) men vi föredrar moderna, lite minimalistiska lampor.

  SvaraRadera