söndag, augusti 16, 2015

CITAT om litterära nyanser

"I dagarna släpptes del fyra i den helt banbrytande 'Femtio nyanser'-serien. Författaren E L James har ju lyckats skapa bred acceptans för en sorts litteratur som tidigare ansågs både privat och genant. Jag talar som ni förstår om genren skitdåligt skrivna böcker. Plötsligt kan man se människor sitta och läsa riktig dynglitteratur mitt ute bland folk."

-Adam Svanell, redaktör för Svenska Dagbladets Kulturmagasin, inser att E L James förändrat hur vi läser men tillhör inte varken hennes eller Mr Greys beundrarskara, det framgår av texten idag under vinjetten "Lärdomar från vecka 33".

5 kommentarer:

 1. Anonym2:26 em

  Skitbra skriven kommentar om rejäl dynglitteratur av någon på SD´s kulturavdelning. Som klokt nog vidarebefordrats av Klimakteriehäxan.

  Det finns trillioner andra böcker ni bör läsa innan den här kommer på tal. PLEASE!

  Kulsprutan - som kom till sidan 50 i första boken av ursprungstrilogin och sedan skänkte - med glädje och lättnad - bort resten.

  (P.S. tror att Häxan läste alla tre?K)

  SvaraRadera
 2. Nä, jag läste del 1. Som räckte för mig. Men visst, jag läste hela. Att jag läste den ö h t beror på Linn Ullman, som i tv satt och sa att hon hade fått tänka om: hon hade bestämt sig för att avstå men insåg att hon ville veta vad det var så många miljoner andra ville läsa. Den motiveringen köpte jag rakt av. Och så var den väldigt billig på bokmässan också ...

  SvaraRadera
 3. PS jag har inte sett och ska inte se filmen heller.

  SvaraRadera
 4. nja, en litteraturproffessor kallade dessa utvecklingsromaner... själv läser jag inte kokböcker heller - äter i stället.

  SvaraRadera
 5. Haha Hannele - jag läser gärna kokböcker också! Utvecklingsroman? Nä den köper jag inte. För i så fall är det en utveckling jag inte gillar.

  SvaraRadera