söndag, augusti 09, 2015

Välj rätt söndagsfilm!

Anmäler mig härmed som er personliga filmexpert. Detta med anledning av att söndag ofta betyder film i tv. Och just ikväll kan ni välja mellan en jättebra och en riktigt tråkig rulle.

"Australia" från 2008 med Nicole Kidman och den mer okände Hugh Jackman börjar kl 21 i TV3. Långfilm är en underdrift. Den är jättelång! Men för all del, har du vanligtvis svårt att somna kan den väl funka. För den är supertråkig och allra tråkigast är Kidman. Råkar du vara galen i kor kan detta trots allt vara något för dig, för sällan har så många kossor fått visa sig på vita duken! Nu är du i alla fall varnad.

Däremot finns det en höjdare i TV4 med sen start, kl 23.10. "About Schmidt" har Jack Nicholson i en paradroll med start i slutminuterna av Mr Schmidts sista arbetsdag innan pensionärslivet tar vid. Det är gripande, det är stundtals roligt, det är tankeväckande. Fast håller på in på småtimmarna. Alltså spelar du in den och tittar i efterhand, med snabbspolning i reklampauserna! Missa den inte!

Med varma hälsningar från er personliga filmexpert ... som inser att den som följer mitt råd med nödvändighet förvandlar söndagsfilmen till ett måndagsnöje. Men säkert står det någon osedd (eller reprisvärd) dvd och dräller någonstans, en som kan rädda söndagen utan hjälp av tablå-tv?
Brittiska "Akuten" i SVT1 kl 21.50 törs jag också rekommendera!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

Australia fick jag i någon damtidning, fortfarande osedd för maken har inte velat göra mej sällskap... det får bli Engelska Antikrundan

Klimakteriehäxan sa...

Hannele - brittiska "Akuten" går inte av för hackor! I TV1 sent i kväll. Men snälla, spela in Jack Nicholson!

tant Hannele med iPad sa...

(vi har inget att spela in med :)

Anonym sa...

Synd att ditt och mitt hemland inte har samma TV-utbud men jag ska hålla ögonen öppna för det engelska, fall den/dom kommer där.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Åh, vad synd. Nu har redan en halvtimme gått av den filmen!!! Annars hade jag gärna spelat in den. Jag såg Akuten, det är så mänskligt och fint.

Nu ska jag lägga mig med iPaden och se Weissensee, jag såg den när den gick för några år sen, men älskar även reprisen. Sen jag hörde en hallåa kalla den för "Wejsensi" har jag börjat kalla den så.... ;)

Musikanta sa...

Hinner aldrig att se varken film eller teve trots att jag är pensionär. Bloggen tar tid och målandet och pianospelandet. Sen måste man äta och fika och gå promenad. Handla ibland.
En kommentar hos dig blev till en hel artikel i Allers med mig som hyuvudperson. Hur artikelförfattaren har fått tag i den är för mig en stor fråga. Jag har skrivit lite om det i min blogg. Tidningen kom idag.
Ingrid

Musikanta sa...

huvudperson

Klimakteriehäxan sa...

Kul, Musikanta! Jag har råkat ut för ungefär samma sak: en reporter googlade begreppet "prokrastinera" och hamnade här på bloggen, vilket ledde till att jag hamnade i hennes tidning.
Förr i världen hade vi alltid Allers hemma. Nu får jag gå ut och köpa den!

Klimakteriehäxan sa...

Kulsprutan, Hannele och Bloggblad - "About Schmidt" finns på dvd, det vet jag.

Anonym sa...

I st f Schmidt fick jag samma kväll The story about Pi, men den var 2,5 timmar lång och började inte förrän 22.00 så jag sov igenom slutet...

Kulsprutan

♥ Hanneles bokparadis sa...

ibland gör jag filmfynd i mataffären...