fredag, augusti 07, 2015

Sommartårta

Augusti verkar kunna bli årets sommarmånad, den enda ...
I vår familj är det också tårtmånad. Vi har tre "dagar" att fira och jag har gjort min egen tradition: jag bakar tårta. Det blir visserligen ändå bara två augustitårtor, eftersom två av våra märkesdagar råkar sammanfalla, men det är ju bara hälsosamt.

Nästan alltid gör jag en sockerkaksbotten, i alla fall om festföremålen får välja. Och på toppen blir det gärna sommarbär. I dag plockade i en förvildad hallonhäck och i grannens fantastiska vinbärsbuskar, med grenar så nedtyngda av bär att man knappt tror sina ögon  särskilt inte om man betänker det antal kilon som redan skördats, fåglarnas beskärda del oräknad!

Allra bäst smakar tårtan i sommarväder. Det vill säga sol, nästan molnfritt och väldigt lite vind. Man tar en rejäl bit, och sen gärna en till ... och om ingen tittar kan det bli en smal liten tredje omgång också ... Precis så gick det till i dag, på sommartårtans dag.
Fast det är klart: vi hade ätit vår tårta även om det regnat.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. jag gillar fest, traditioner och tårta!

  SvaraRadera
 2. Anonym1:00 em

  Att du gillar efterrätter visste jag, men inte att du kunde få till så fina tårtor. Hade mer än gärna smakat en liten bit.

  Grattis till den/dem som firas!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. och vi festade med gott rödvin och ost ♥

  SvaraRadera
 4. Förr i tiden när vi var jättesmala, bakade jag hjärte-tårtor till namnsdagar, förlovningsdagar, kattens födelsedagar... ♥ men nu kan det ibland bli bara fyllningen :)

  SvaraRadera
 5. Hmmm.....märkligt! Här har vi haft tre sommarmånader. Eller ja, den tredje håller ju på nu men innan den hade vi två, både juni och juli har funnits här! Menar du att där du bor gick det direkt från maj till augusti? ;)
  Din tårta ser superläcker ut! Och det är härligt att sitta ute och äta tårta fast jag tror inte det hänt mig på väldigt länge. Senast var när min brorsdotter tog studenten och det var ett tag sedan! Vi har några födelsedagar på sommaren men ingen som genererar tårta! :)

  SvaraRadera