Årskrönikorna duggar tätt kring helgerna. Radio, tv, tryckta medier. Det blir inte bara sammanfattningar av nyheterna som varit störst det gångna året, det blir också speciella sportkrönikor, tillbakablickar på vad kungligheterna haft för sig och bloggare och podcastare samlar även de ihop sina minnen till en kavalkad som i bästa fall utlöser kommentarer som "oj, det där hade jag ju glömt!".
Att göra en sån här bred sammanfattning är ett riktigt petigt pyssel, det kan jag intyga som varit redaktör för Rapports årskrönika ett antal år. Det gällde att ständigt skriva upp datum, händelser och var man i arkivet kunde hitta bilderna i efterhand, det blev alltid en häftig spurt mot slutet och inte sällan tvingade världen oss att riva upp och göra om för att inte missa något stort som inträffade på årets sista dagar.
Det har gått ganska lång tid sedan jag jobbade med de där programmen, men de drog då och drar fortfarande en stor publik. Jag hade som ambition att alltid få med något positivt bland alla olyckor, krig och katastrofer, något som tittarna skulle kunna dra åtminstone lite på munnen åt. Inte så enkelt alls, inte då och ännu svårare om man ser tillbaka på det år vi just lämnat ... för 2020 dominerades av två obehagliga företeelser: pandemin och Donald Trump. Ingen av dem har vi sett slutet på, inte än, även om det finns lite ljus i tunneln.Hur som helst är det alltid bra att släppa fram lite humor. Det har man verkligen lyckats med i den årskrönika jag upptäckte av en slump och som jag nyss tittat på: "Death to 2020", en originalproduktion för Netflix. Kallas "mockumentär" och uppskattas inte av den som ville ha Trump kvar i Vita Huset. Innehåller en smart hopklippning av autentiskt material och skådespeleri. Hugh Grant och Lisa Kudrow gör två fina roller! Här är länken! Mycket nöje! (Fast du behöver förstås ha abonnemang på streamingtjänsten ...)
Copyright Klimakteriehäxan
Tack för tipset! Verkar riktigt intressant. Får titta hos dottern för Netflix har vi inte.
SvaraRaderaDu vet att man kan dela abonnemang va? Vi delar med vår dotter, hon betalar för Netflix, vi för HBO. Och vi kan titta på två håll!
RaderaHar heller inte Netflix, men håller helt med dig. Varje år innehåller nåt positivt, även om man måste leta lite extra. Å det har ju visat sig att de flesta roliga historier har skapats bland annat under andra världskriget. Galghumor hette det visst. För utan den hade man mentalt inte överlevt kriget...
SvaraRaderaSvart humor har räddat många liv ... men tittar man på direktsändningen från Wash DC nu ikväll är det svårt att tänka på skämt.
Radera