lördag, september 10, 2005

På vift i blogguniversum

En kollega som vet att jag gått och blivit hängiven bloggare hade varit inne och kikat på Klimakteriehäxan.
Han tittade strängt på mig och sa:
-Du har inte fattat vitsen med att blogga. Du utnyttjar inte potentialen för interaktivitet.
Aj. Den pilen visste var den tog.

Visst läser jag bloggar! Mer än tiden egentligen räcker till.
Självklart läser jag alla kommentarer som kommer till min blogg.
Och jag kommenterar andras, fast kanske i sparsammaste laget. Eftersom jag vet hur kul jag själv tycker att det är när någon reagerar så att det märks, så borde jag ju själv göra det ofta – allt i enlighet med Den Gyllene Regeln: Allt Vad I Viljen Att Människorna Skola Göra Eder, Det Skolen I Ock Göra Dem. (Hoppsan, den hade man inte haft användning för på ett tag!)

Så nu tänkte jag bättra mig i alla fall lite - och berätta om några sajter jag brukar hälsa på i blogguniversum.
Mamselamsen har tagit mig med både till Rosenbom i Karlskrona och på bröllop, och nu ska hon banne mig gifta om sig efter amerikanskt mönster med sin egen man. Etta på Bloggtoppen är hon också, bland annat tack vare min röst (jag tänkte försöka utmana henne, men fattade aldrig hur man gjorde... :-))). Till råga på allt har hon nu haft en IRL-date med Bloggblad, en kul tjej som jag också brukar kolla.
Tanten Monica bjuder på läckra recept som jag försöker undvika att titta för noga på, för då blir jag bara hungrig och det är inte nyttigt.

Cornelia med Från mitt hörn är bland mycket annat en bokmänniska som jag hälsar på, fast vi har fler gemensamma intressen.
När jag läser Supermamman känner jag av ischiasnerven (som jag absolut inte har något problem med) och deltar i hennes graviditet nummer två.
Jennys universum blir ännu ett sätt att vara gravid igen (den nyheten är ny!), men jag hamnade hos henne för att bloggen innehåller mycket om böcker.
Coola morsan gjorde mig grön av avund när hon fällde upp sin lilla laptop på Ramblan i Barcelona och bloggade därifrån. Nu har hon köpt biljett och ska dit igen! Och jag blir ännu grönare!
Rita och jag gillar skor. Gärna röda. Det har vi båda bloggat om. Bland mycket annat.
Åsiktskanonen tycker jag är ett bländande bra bloggnamn och hon tycker till – nu senast har vi delat funderingar kring varma sensommardagar och hur man tacklar dom.
Lyckliga Grodan har gulliga ungar och kluriga funderingar.
Pale Green Woman är road av mode och mycket annat – och jag är road av hennes tankar.

Petra gjorde mig besviken när hon på En annan sida inte gillade Blonde av Joyce Carol Oates, men jag förlåter henne – för den här gången. För här är ännu en bokmänniska med jätteaptit på läsning! Och en till: Sara Berlekom med Reflektioner. Visst är det märkligt att man aldrig tröttnar på att diskutera böcker!

Sedan är det förvisso också så att folk man är bekant med (och avslöjat sitt bloggande för) är inne på ens blogg men aldrig lämnar något spår. Gäller även flitiga återvändare. Man får vara glad åt att de återkommer och nöja sig med det!
Lena har funderat kring det här med kommenterandet och interaktiviteten på bloggarna och fått många reaktioner på det.
Själv är jag glad att jag nu äntligen lärt mig ”infoga hyperlänk”.
En vacker dag kanske jag förstår hur man på sin blogspot lägger upp en favoritlista också, det har många jag kollar på och jag blir imponerad varje gång.

Intressant nog inser jag att i min uppräkning finns inte en enda manlig bloggare. Vet inte vad det beror på – annat än att jag absolut läser fler tjejer, men ändå också några killars blogg.
Någonstans såg jag att man kvalitetsgranskat bloggvärlden och funnit att kvinnliga bloggare generellt höll högre standard.
Kan det vara så?
Vi hörs av, hoppas jag.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

  1. *rodnar klädsamt*

    Jag blir alltid så smickrad när min blog är nämnd och länkad till, plötsligt inser jag att jag och min blog finns på riktigt och läses. Det är som första gången jag såg min företagslogo tryckt på tröjor och pennor, då först fattade jag att företaget fanns! :-)

    SvaraRadera
  2. Anonym7:03 em

    Ja visst har vi gemensamma grejer,,*skratt*

    SvaraRadera
  3. Anonym11:26 em

    Så intressanta reflektioner du gör!
    Du har en stor potential i ditt skrivande, det märks. Jag tänker kring tankar du för om genusperspektivet så märker jag att jag mer får ”leta efter” de manliga för de är inte lika lätta att finna och då utgår jag ifrån att de har någonting att säga mig. Två jag varmt kan rekommendera är Alex och Lexrex båda inne på webblogg.se. Tack för din länkning jag blir lika stolt som föregående talare!(skrivare)

    SvaraRadera
  4. Det är så roligt att bli nämnd och länkad till, det är roligt att upptäcka det man har gemensamt med andra - det gör mej varm i hjärtat.

    SvaraRadera
  5. det tog ett tag innan jag hittade tillbaka till din blogg, jag hittade den i somras, för jag förknippar inte det du skriver med något argt, svettigt, trött och irriterat som ju är det jag tänker på när jag hör klimakteriehäxan..

    men nu vet jag ju att det är du, och då hittar jag hit, ofta..:-D,

    SvaraRadera
  6. Till Lyckliga Grodan -
    Måste erkänna att det händer att jag är allt det där, t o m samtidigt - alltså, arg, svettig, trött och irriterad...
    Men inser också att den sortens upplevelser kan ni förse er med utan min hjälp! Så jag försöker hålla en gladare min, det blir trevligare så!
    hälsn

    SvaraRadera
  7. Anonym10:15 em

    Men hallå, du har ju missat min blogg......nu nästan gråter jag av övergivenhet..... :-))

    SvaraRadera