söndag, april 20, 2008

Här gapar ett lejongap!

Vad är det som gör att man ideligen klickar på de där länkarna som tar en till sajter där man "får veta" något om sig själv? Någonstans inom mig hör jag en röst som säger "Skaffa dig ett liv!" medan datorns markör obetvingligt rör sig mot den där länken.

Jaja, man har ju inte roligare än man gör sig. Den här gången är det Bloggblad som förlett mig att kolla vilken blomma jag liknar. Resultatet som synes: lejongap. Då är frågan om jag är nöjd med det beskedet? "Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket...".

Men hungrig är jag ju för det mesta, så så långt kan det där med gapandet stämma. Och inte har jag något emot den här blomman heller - Antirrhinum majus heter den på latin. Sitt svenska namn har den fått för att blomman när den trycks ihop öppnar sig som en mun. Samma mekanism gör att blomman öppnar sig för pollinerande insekter och sedan sluter sig omkring dem igen, så att mycket frömjöl fastnar på insekten - allt för artens fortlevnad, på naturens eget fiffiga vis.


I am a
Snapdragon


What Flower
Are You?


1 kommentar:

  1. Tycker att det låter riktigt trivsamt att du är lätt att förleda in på diverse länkar.

    Men - jag kommer inte att vara lättledd ett tag framöver. Det börjar så sakteliga dra ihop sig till ett nytt församlingsblad, och eftersom jag inte vill att det ska vara en massa gammalt i det nya numret (riktigt nytt kan det inte bli med flera veckors presslägging)så spar jag en del till sista månaden. Trots att jag tycker det är så roligt när jag får många kommentarer och besök, blir jag stressad av att göra återbesök - så nu smiter jag in bara lite här och där om jag får en stund över.

    SvaraRadera