lördag, september 20, 2008

Köp den inte!

Det drar ihop sig till bokmässa.
Ifjol var jag inte där alls, men i år tar jag tåget till Göteborg igen. Och som vanligt gör jag det med ambitionen att INTE köpa och släpa hem en massa böcker till våra redan så överfyllda bokhyllor.
Vem vet, det kan gå den här gången, även om jag inte lyckats särskilt bra i mitt uppsåt tidigare.

En ny bok som med säkerhet kommer att finnas på mässgolvet är ”Köp inte den här boken”, en rapport om ett år med minimal konsumtion, skriven av Ann-Christin Gramming. Fast nog skulle jag kunna tänka mig att läsa den! Ämnet är det inget fel på.
I fjol kom den brittiska förlagan ut, av Judith Levine, som gjort precis samma experiment och skrivit boken ”Not Buying It” om sina erfarenheter.

Jag lovar dyrt och heligt att åtminstone inte köpa just de två böckerna. Samt önskar att det sutte en etikett med exakt samma budskap på mängder av andra romaner, thrillers och spännande historier om fascinerande människoöden … får väl gå omkring och mumla för mig själv: ”Köp inte den här boken, köp inte den här boken, köp inte …”
Om ni möter någon som går omkring och låter så där på mässan är det förmodligen jag!

Copyright Klimakteriehäxan

PS Min bok tycker jag däremot självklart att man ska köpa! :-D

5 kommentarer:

 1. Anonym10:10 fm

  Jag har köpt, bra, även en bok av en annan bloggare, nåt häxigt..

  SvaraRadera
 2. Jag har inte fattat att hon bloggar, ska kolla. Och jag tycker det är en kul titel på en bok - tror att den lockar till köp, rent av! :-D
  Hoppas även den häxiga faller dig i smaken...

  SvaraRadera
 3. Anonym12:20 em

  Besök på bokmässan brukar alltid bli dyrt för mig! Jag har svårt att avstå när jag går runt och finner än det ena än det andra intressanta.

  De senaste åren har jag därför avstått från Bokmässan. Litet trist, men ett bra spartips till mig själv!

  SvaraRadera
 4. Jag går ALLTID på bokmässan, jag as skippat bokrean till förmån för mässan. Däremot försöker jag hålla mig till en strikt budget. Den brukar hålla... ibland.. Jag lovar att säga hej om jag ser dig :)

  SvaraRadera