fredag, september 19, 2008

Lever pastej?

Ibland kan det bli lite tokigt när man skriver.
Ibland kan det där tokiga man just skrivit vara riktigt roligt, även om det inte var tänkt så från början. Och även om skratten det leder till inte alltid uppskattas.
Nu uppmärksammas en del av de här tokigheterna plötsligt på olika håll.

Dagens Nyheter har på Namn&Nytt-sidan efterlyst felgarnerade tårtor, sådana där som beställs med specialutseende. Ett företag hade skickat in sin order till ett födelsedagsfirande, låt oss säga att det var till Erik. På lappen man lämnade in till konditoriet angavs klart och tydligt vilken text man önskade: Grattis Erik! på alla.
Och så blev det också. Snyggt spritsat på samtliga tårtor stod det:
”Grattis Erik!
På alla.”

Komikern David Batra har gett ut en bok som heter ”Den som inte tar bort luddet ska dö”. Han har botaniserat bland de där arga lapparna folk så gärna sätter upp i portar, hissar och andra gemensamma utrymmen.
”Stängt på grund av flytning” står det på en, dock utan exakt angivande av var den satt.
”Morgondagen inställd på grund av bristande intresse” får en att känna domedagsstämning direkt.

Kjell Dahlin har tagit ett steg till och satt upp fejkade lappar som han sedan samlat ihop tillsammans med de svar han har fått i två böcker, Anslaget. "250 enköpingsbor bortskänkes" fick bara några få svar... Efterlysningen av någon som skulle kunna vissla signaturmelodin till Hylands hörna på ett kalas fick fler, och när han lät ett gäng buddhistiska munkar på Södermalm bjuda in till whiskyprovning blev det också gensvar.

Ofta behöver man bara se sig om i närmaste butik för att hitta intressanta och fantasieggande lappar.
Som till exempel ”Lever Pastej” – det är svårt att inte smyga fram och sätta dit ett frågetecken.
”Extra knäck för ungdomar” kan vara ett glädjebesked till godisgrisar. Vid anblicken av "Barn cyklar i källaren" önskar man de små tillgång till lite fräschare luft. Och den som satt upp "Sjuk sköterska sökes" är förhoppningsvis ganska frisk själv.

Kan fenomenet kanske kallas för lappsjuka? Med en släng av sär skrivning. Och även denna sjukdom kan uppenbarligen få dödlig utgång - ifall man inte tar bort luddet i tvättstugan.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

  1. Gôtt att få skratta lite innan jag ska ner och fixa till fredagskäket. Den med tårtorna gillade jag skarpt. Särskrivning ser jag så ofta att jag nästan gråter.

    SvaraRadera
  2. Tack för gott skratt, tur att ingen hemma nu :)

    SvaraRadera
  3. Fredagsmiddag - det är lite sent nu, jag vet, men en annan dag kanske du ska testa hög rev?
    Eller ren skav? Med bröd av sur deg.

    SvaraRadera
  4. Anonym10:12 fm

    Surkärigar ska passa sej för surbröd,
    kallt nu och det kan behövas tjocktröja.

    SvaraRadera
  5. Anonym2:11 em

    Boken Anslaget har blivit en rolig blogg åsså, jag gillar deras youtuberulle med en "kund" som ringer till förlaget: http://www.youtube.com/watch?v=2NDbJUhdvOU

    SvaraRadera