torsdag, mars 19, 2009

Räkneexempel

Är det bara jag som - sedan länge vid det här laget - undrar varför topplistan över 50 favoritbloggar på nyligen.se bara har 33 bloggar listade?
Eller är detta ett räkneexempel på en matematisk nivå som jag inte nått upp till?

8 kommentarer:

 1. Hi hi ... det var ju verkligen intressant. Kanske är ordet topplista i förbindelse med "50 favoritbloggar" något som återfinns i Svenska Akademiens nya ordlista, och då kanske är det någon konstant som gör att man endast få lista just 33 positioner? Den konstanta måste vara 0,6666. Kan det vara så? Kallas då väl "topplistans blogg-konstant".
  Det är mitt förslag. Hälsningar / ela

  SvaraRadera
 2. Hm...mysko. Jag har dålig koll på den där listan men jag vet att tidigare så har alla 50 stått där. de får väl inte plats helt enkelt?

  SvaraRadera
 3. Hm...mysko. Jag har dålig koll på den där listan men jag vet att tidigare så har alla 50 stått där. de får väl inte plats helt enkelt?

  SvaraRadera
 4. Jag har också noterat att man kan halka ner och glida upp många steg jättefort. Och då undrar jag: Är det 10 som klickar av mig samtidigt? Eller är det 10 som samtidigt klickar dit samma person som glider förbi?

  Men... jag är så glad att jag alls finns med, även om jag åker som en jojo upp och ner.

  SvaraRadera
 5. Anonym6:27 em

  Håller med dig att 33 inte riktigt når upp till 50 men jag hittade dig på 14:e plats. Det uppväger bristerna med listan :)

  SvaraRadera
 6. Jag vet bestämt att det faktiskt var 50 listade tidigare - när jag upptäckte mig själv där f f g (i oktober 2007) låg jag på 49:e plats. Sedan dess har jag t o m varit och nosat ända uppe på sjätte plats - men tjohej! så rutschar man ner igen, en vacker dag är man väl inte med alls... Allra mest fascinerande med den där ratingen är att bloggar som knappt uppdateras alls ligger där, rätt så högt dessutom. Men har man hamnat på en favoritlista så har man väl?! Bloggblad ligger hur som helst så gott som alltid några placeringar över mig. Londongirl är också vass!!! Ela och Risken F pingar inte alls på nyligen eller???

  SvaraRadera
 7. Nu har antalet på 50-listan gått upp till 35!!!!

  SvaraRadera
 8. Anonym12:22 em

  Hm, idag var det 36st - istället för 33, som ska vara - 50... Hm, förvirrande? nähä ;)
  Men, så många bloggar som är med där - då måste det gå att få till 50st, lovar... slött eller fått vajsing på scriptet? Säkerligen skyller de på datastrul om man frågar... går det förresten? ehhh, måste kolla :D
  Må så grankott...

  SvaraRadera