söndag, juli 11, 2010

Låt de flygande slipsarna visa vägen!

"Lappskoj 2010" har de döpt sin originella utställning till, Elisabeth Skoglund och Marga Nilsson. Och det är inte bara det som visas upp som är originellt - unik är också lokalen, en gammal kvarn som skulle jämnas med marken, men som ett gäng entusiaster köpte för en krona.

Lappskoj är en hyllning till alla som älskar handarbete, i alla former. Här finns klänningarna som Elisabeths mamma sydde till henne när hon var liten, här finns nya barnkläder med utsökta broderier och vackra former. Här kan man köpa den unika tehuva man inte visste att man behövde, roliga sockor och nyckelringar. Ett stort lapptäcke breder ut sig: varje lapp berättar en egen historia.

Lådan med bakelser i textil kan få det att vattnas i munnen på vilken bantare som helst. Och varför har inte någon för länge sedan kommit på att en rad blixtlås kan bli en utmärkt gardinkappa?
Lägg till några jätteroliga brudkronor, sängkläderna i dockstorlek, väskor, kuddar och pallar, för att ta några exempel ... I tre våningar radas de upp, bevisen för hur kreativitet inte har några gränser för den som låter fantasin flöda.

Segerfors kvarn ligger i Rackstad strax utanför Arvika. Utställningen - som är gratis att besöka - är öppen till den 25 juli. Vägbeskrivning och karta hittar du på bloggen Lappskoj 2010. Och när du är nästan framme visar de flygande slipsarna vägen den allra sista biten! En härlig utflykt i sommarvackra Värmland!

Copyright Klimakteriehäxan

En stor del av kåken är inbäddad i tyg!
OM DU KLICKAR PÅ BILDERNA SER DU DEM I STÖRRE STORLEK PÅ DIN SKÄRM!

3 kommentarer:

  1. Anonym2:18 em

    Vackert, spännande och kreativt! Så mycket du upptäcker, upplever och informerar om. Tack!

    Kulsprutan

    SvaraRadera