fredag, januari 14, 2011

Ett möte i Veckans fönster

Musen som röt - kanske var det Andy Warhols skapelse, även om Musse Pigg i den här versionen väl snarare ser glad än rytande ut.
Det är ett konstverk som finns i massor av varianter och kopior. Här står den som fin litografi i fönstret hos ett elegant galleri, till salu för den som har gott om pengar (och som gillar Warhol, förstås). Kanske gick musens betraktare på min bild in och slog till. Kanske nöjde han sig med att stå nos mot näsa med Musse Pigg en liten stund.
Även om de två aldrig gick hem tillsammans blir de nu i alla fall ett - ett bidrag till bloggfotoserien Veckans fönster, som denna gång inte har ett speciellt tema utan går under beteckningen "valfritt".

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Det var ett snyggt och konstnärligt möte du fångat. Själv är jag väl inte direkt någon fan av Warhol och hade säkert inte sörjt om jag gått från fönstret utan Musse.

  (Hmm, din kommentar kom lite väl tidigt i kväll - på temapresentationen. Först nu är fönstret publicerat. :))

  SvaraRadera
 2. Riktigt snygg bild! Gillar reflektionen i glaset.

  SvaraRadera
 3. Susanne - hoppsan, det fattade jag inte! Reparerat nu!
  Pumita - visst är det fantastiskt att jag trots allt inte syns själv i allt speglandet ... :-D

  SvaraRadera
 4. Snyggt fångat. Men Warhols Musse får nog vara för min del. :-)

  SvaraRadera
 5. Hade det varit Lasse Åbergs Musse hade jag kanske funderat på det.... ;)

  SvaraRadera
 6. Vilket trevligt bidrag Aina!
  Ha en skön helg!

  http://fotochip.blogspot.com/2011/01/veckans-fonster.html

  SvaraRadera
 7. Snygg bild, Warhol har gjort många bra saker, men jag gillar nog Lasse Åbergs Mussebilder mer!

  SvaraRadera
 8. Ska jag välja mellan Musse Pigg i Warhols eller Åbergs version tar jag Warhols. Men bara för att den går att sälja för mer pengar ... Lasse Åberg är ju ofta lite rolig i sina varianter, men i min värld har Disney-Musse räckt. Och den behöver man varken rama in eller spara.

  SvaraRadera
 9. Fint fångat - han verkar helt förstummad mannen där av mötet med Warhols Musse...jo jag skulle nog också välja Warhols om jag hade pengarna ;-)

  SvaraRadera
 10. Snygg bild! Besökte en Warhol-utställning på Lousiana för många år sedan. Minns ingen Musse därifrån, men en fantastisk utställning var det!

  SvaraRadera
 11. Jag tror att jag avstår helt från att gå hem med en Musse. Jag tittar på din bild istället.

  SvaraRadera
 12. Härligt möte och snyggt fönsterfoto. Din text får mig att tänka vidare på både fotot (betraktaren), Andy Warhol och Disney, varumärken bägge två! Prissättning av konst är minst sagt konstigt! Favorit i Disneys tecknade värld för mig är äldre Kalle Anka, då Carl Barks tecknade figuren.

  SvaraRadera