onsdag, januari 05, 2011

Krama fram din kreativitet!

Har du hamnat i det där efter-helgerna-stadiet när saker och ting går lite trögare än vanligt? När lediga dagars sovmorgnar och lallande runt i pyjamasen till efter lunch inte riktigt ersatts av arbetslust och kreativitet?
Lugn!
Det finns hjälp! Och det är lättare än du anar.

Allt som behövs är en liten gummiboll. Har du ingen kan du köpa en för några kronor, det kan visa sig vara en av ditt livs mest lönsamma investeringar. Sedan tar du bollen i din vänstra hand och kramar den, länge och bestämt – och observera, att det ska vara den vänstra, bara den!

Det är fyra hjärnforskare vid Bar-Ilan Universitet i Israel som kommit fram till detta geniala sätt att sätta fart på kreativiteten. Fyrtio högerhänta människor fick var sin boll att krama i 45 sekunder medan de fick ett problem att lösa.
Försöket föll väl ut. De som klämde på sin boll med vänstern ökade sin tankeverksamhet, presterade snabbare och fick bättre resultat än de som fattade bollen med höger hand eller som inte kramade den alls.

Förklaringen är, att eftersom saker och ting går i kors i människokroppen är den vänstra handens jobb det som stimulerar den högra hjärnhalvan, den med vilken vi hittar på nya saker, producerar storslagna idéer och förändrar världen (ibland, i alla fall).
Så nästa gång det känns som om de små grå tagit långledigt: plocka fram en boll och krama fram din kreativitet!
Lätt som en plätt, inte sant?

Som ni ser på bilden har jag jagat upp en boll och ska genast börja krama den. Så får vi se om det blir någon skillnad ...

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag ska också omedelbart leta upp en boll ur leksakslådan! Här behövs det verkligen lite kreativitetstänkande!

  Här lullas det ju ständigt omkring i myskläder om inte det är något som gör att man tvunget måste ut från huset. Åka till affären, spela på begravning etc.etc. Förstår inte hur man hann jobba också på den tiden det begav sig. Jag som t.o.m. hade dubbla jobb!

  SvaraRadera
 2. Oj, här trivs jag!
  Kommer att titta in titt som tätt!

  SvaraRadera
 3. Ska genast leta upp ett nystan att klämma på!

  SvaraRadera
 4. Musikanta - så bra att sparade leksaker kommer till pass!!!
  Pettas - välkommen, och välkommen åter! Kul om/att du trivs!
  Cecilia - ett nystan är naturligtvis en superbra boll! Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Har ett rött klämhjärta inköpt på Apoteket för några år sedan. Skulle vara avstressande. Går säkert att använda som du beskriver.

  SvaraRadera