söndag, april 27, 2014

Obesvarad kärlek?

Det är verkligen ingen hemlighet: jag älskar våren. Den späda grönskan, alla de där feta knopparna som ökar i omfång från dag till dag, för att till sist slå ut i full storlek.

Men i år ser jag märkligt nog fram emot att den här lövsprickningsfasen ska vara över, ju förr desto bättre. För det mesta tyder på att jag nu blivit allergisk mot allt det där som jag tycker så mycket om. Pollenhalterna lär vara ovanligt höga.

Visst, ett struntproblem jämfört med så mycket annat, men väldigt irriterande att snoret rinner, halsen kliar, tröttheten är monstruös och jag står inte ut ens två minuter i solen, vilket min bleka kropp skulle behöva.
Nu är det som det är. Min kärlek till våren är obesvarad!

Skönheten består. Allergi går över. Tror jag i alla fall. Och vill inte bli överbevisad om motsatsen. Får väl glädja mig åt att jag inte har några problem med tulpaner ...

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. tråkigt, än så länge klrar jag mig

  SvaraRadera
 2. Anonym3:18 em

  Ta det som en man!
  Fr o m nu är ditt liv jävligt komplicerat mars-juli i Svealand.

  Ska du ut och resa får du kolla pollenhalten dit du ska och ta med relevant medicin.
  Good luck and join the club :(

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Anonym3:18 em

  Ta det som en man!
  Fr o m nu är ditt liv jävligt komplicerat mars-juli i Svealand.

  Ska du ut och resa får du kolla pollenhalten dit du ska och ta med relevant medicin.
  Good luck and join the club :(

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Ett tips inför nästa pollensäsong är att eliminera all spannmål. Min dotter som vanligtvis börjar nysa redan i februari /mars (al, hassel) och som knappt kan gå utanför dörren så här års utan antihistaminer och astmamedicin är i princip besvärsfri så länge hon utesluter dylika. Själv kanske jag nyser några gånger men astma under pollensäsongen har jag inte haft på åratal nu.

  SvaraRadera
 5. Så himla trist att bli allergisk mot denna ljuva årstid. Min son är det också. Läste ett spännande tips på facebook igår: Naturen är bara bäst ! Dottern har pollenallergi, ögon och näsa kliar och rinner som 17. Läste att man kan lägga tallbarr i en kanna vatten och låta det stå några timmar och sen dricka vattnet då och då under dagen. Funkar perfekt ! Helt utan någon annan medicin är hon helt symptomfri ! Hållit på sen i lördags och det hjälpte från första glaset hon drack. I Ullared var hon utan och fick besvären tillbaka. Idag har hon druckit det igen och vi har varit i skogen med hundarna - inga besvär alls ! Är inte det fantastiskt ? Naturen är bara bäst ! Dottern har pollenallergi, ögon och näsa kliar och rinner som 17. Läste att man kan lägga tallbarr i en kanna vatten och låta det stå några timmar och sen dricka vattnet då och då under dagen. Funkar perfekt ! Helt utan någon annan medicin är hon helt symptomfri ! Hållit på sen i lördags och det hjälpte från första glaset hon drack. I Ullared var hon utan och fick besvären tillbaka. Idag har hon druckit det igen och vi har varit i skogen med hundarna - inga besvär alls ! Är inte det fantastiskt ? Naturen är bara bäst ! Dottern har pollenallergi, ögon och näsa kliar och rinner som 17. Läste att man kan lägga tallbarr i en kanna vatten och låta det stå några timmar och sen dricka vattnet då och då under dagen. Funkar perfekt ! Helt utan någon annan medicin är hon helt symptomfri ! Hållit på sen i lördags och det hjälpte från första glaset hon drack. I Ullared var hon utan och fick besvären tillbaka. Idag har hon druckit det igen och vi har varit i skogen med hundarna - inga besvär alls ! Är inte det fantastiskt ? Naturen är bara bäst ! Dottern har pollenallergi, ögon och näsa kliar och rinner som 17. Läste att man kan lägga tallbarr i en kanna vatten och låta det stå några timmar och sen dricka vattnet då och då under dagen. Funkar perfekt ! Helt utan någon annan medicin är hon helt symptomfri ! Hållit på sen i lördags och det hjälpte från första glaset hon drack. I Ullared var hon utan och fick besvären tillbaka. Idag har hon druckit det igen och vi har varit i skogen med hundarna - inga besvär alls ! Är inte det fantastiskt ?

  Har inte hunnit ge tipset till sonen ännu, men man kan ju hoppas det är lika bra som det låter :)

  SvaraRadera
 6. Mia - tallbarr!!! Har inga till hands men det låter ju som om man skulle kunna prova. Naturen har bevisligen en hel del "mediciner" att bjuda på.

  SvaraRadera
 7. Eller så prövar man att skippa spannmål/gluten;-)

  SvaraRadera