söndag, december 20, 2015

Ett sent julklappstips för den händiga

Det har gått 41 år sedan ABBA så överraskande vann Eurovision Song Contest i Brighton med "Waterloo" och började sin fantastiska världsomspännande framgångsresa. Vi glömmer det aldrig, tror jag. Inte heller glömmer vi gruppens scenkläder, i en aldrig tidigare skådad stil. Vilket också gällde skorna. 

Platåsulor har sedan dess kommit och gått i modebilden, även om just gåendet komplicerats en smula av höjden över havet. Men det handlar definitivt om en stilmarkör att lita på. Och har du nu haft svårt att komma på den rätta julklappen till en person i din närhet, kanske ABBA-fan, kanske skovän, så kan du låta dig inspireras av de här stövlarna som ingår i årets julskyltning på NK.

Viss händighet krävs, men jag citerar en man i bekantskapskretsen som på en utlandsresa köpte ett vackert tyg i present till hemmavarande hustru. Hon förstod inte hur han tänkt, hon hade aldrig sytt ett stygn. Vilket fick mannen att bita ihop, bestämma att "så himla märkvärdigt kan det väl inte vara". Han skaffade ett mönster, klippte, tråcklade och sydde. Resultat: en fin och uppskattad klänning!

Bara att ta fram garn, virknål och energi så ska du se att det löser sig! En sak kan jag garantera: en originellare julklapp har mottagaren aldrig packat upp. Möjligen har hon någon gång fått något aningen mer användbart ... men ett brett leende är också mycket värt!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Man vet inte vad man kan innan man försökt.
  Med tanke på hur höga klackar jag kan ha, tror jag att jag får virka flipflop. /Britt

  SvaraRadera
 2. hahha, det där skulle ta veckor att göra :)

  SvaraRadera
 3. Blev nästan hysteriskt lycklig när jag lyssnade till utsändningen från melodifestivalen på radion där ABBA sjöng Waterloo för första gången. Talade om för alla i min omgivning att skulle inte de vinna hela finalen skulle jag aldrig någonsin höra på programmet igen.
  En virkad platåsko skulle inte vara så dumt i julklapp!
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. P.S.
  väldigt trevligt och intressant att se Köttberget; intressanta gäster, bra frågor, trevliga filmsnuttar, kul musik!

  SvaraRadera
 5. Lavendia - :-D
  Hannele - för mig skulle det bli ännu ett UFO (UnFinished Object)-
  Roligt att du gillat Köttberget. Det har varit ett kul projekt att jobba med, många intressanta människor!
  Ingrid - misstänker att du får virka själv!!!

  SvaraRadera
 6. Anonym4:30 em

  Själv föredrar jag små och hårda paket - gärna med Cartier tryckt i guld utanpå den röda läderlådan....fast kul idé för den som har tid och garn och ork att plita.

  Kulsprutan

  SvaraRadera