söndag, januari 15, 2017

Att tappa nätkontakten kan bli förödande

"Du läser just nu en text publicerad på en webbsida. Sidan, med många fler texter av olika karaktär, är åtkomlig via din dator, din mobil eller din surfplatta. Men utan bredband kommer du ingenstans.

Förmodligen har du vid det här laget vant dig vid att kommunicera med släkt och vänner via e-post och Facebook, även om de yngsta användarna bytt socialt forum. Kanske har du ett Instagramkonto där du publicerar semesterbilderna för bekantskapskretsen att se. Säkert googlar du inte en eller två utan flera gånger om dagen. Och tänk så lätt det är att surfa runt, hitta läsvärda ..."

Ja man behöver bara dra sig till minnes den katastrofliknande känsla som drabbar en när plötsligt inte Internet-uppkopplingen lever och fungerar som den ska. Hur är det då möjligt att den som sköter stor del av såväl affärer som sociala kontakter via nätet inte ska ha kvar den självklara rätten om personen en dag hamnar på ett äldreboende? Det kan bli helt förödande!

Utbyggnaden av bredband i Sverige är långt ifrån rikstäckande och när det handlar om äldreboenden verkar man inte särskilt engagerad i att uppdatera servicen så att den per automatik omfattar en fungerande nätkontakt. Här måste något hända, snart!

Du läser hela min text här, på News 55, en sajt tänkt framför allt för en äldre publik  och som bara fungerar för den som tar sig ut på nätet.
Kul om du både läser, kommenterar och delar! För håller med tror jag bestämt att du gör ...

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Nu har jag läst ifatt på din blogg. Läsvärt som alltid. Ligger i soffan, ser på den blå himlen utanför fönstret och väntar på promenadlusten... den kommer säkert alldeles strax.

  SvaraRadera
 2. Kul att ha dej tillbaka som läsare (jag har förstås ingen koll på hur länge du uteblivit ...)

  SvaraRadera
 3. äldreboende existerar ju nästan inte, politikerna vill att man ska sitta kvar ensam hemma i sin lägenhet eller hus - och få hem lite hemhjälp.

  SvaraRadera
 4. Jo kära Hannele det existerar!

  SvaraRadera
 5. (jag vet eftersom yngsta sonen jobbar där :)

  SvaraRadera