tisdag, januari 10, 2017

Tisdagstema: I MIN VÄSKA

Det kan vara den första vinterväska du mött. Men den kan också förvandlas till en mer årstidsneutral variant. Hur som helst vågar jag påstå att den är unik! Jag har fått den i present och den är köpt direkt av kvinnan som gjort den, ska vi säga "uppfunnit" den kanske?!

Denna märkliga handväska är sydd i manchester med axelrem av tvinnat och flätat garn. Locket är löstagbart, fodrat med rött tyg och, för vinterbruk, försedd med en halv tumvante där man kan sticka in en hand om den behöver värmas. Inuti vanten och vid handleden är det riktigt, lurvigt fårskinn. Mönstret av blommor och blad är broderat i ull.

Själva hemligheten med denna kreation heter kardborreband. Det har gått åt en rätt lång bit, törs jag påstå. För inredningen i väskan är löstagbar, sätts i efter lust och behov  med hjälp av kardborrebanden. Här finns fodral för nycklar, kort, mobil och odefinierbara småprylar, alla individuellt utformade. Till råga på allt två små plastfjärilar med nyckelring fastsatt, om man kan komma på något att använda dem till?

Frampå vårkanten kanske den där tumvanten kan kännas en aning passé. Men då tar man bort väskans vinterlock och sätter dit den andra varianten, i linnetyg och skinn och röd-vit-rutigt foder. Vips är det en helt annan väska!

Vad kunde väl passa bättre en tisdag som denna, när det påbjudna tisdagstemat är I MIN VÄSKA?
Om du är nyfiken på vad som ryms i andras väskor och kassar klickar du här!

Inredningsdetaljer!
Copyright Klimakteriehäxan 
PS: Jag har tyvärr inte namnet på väskans skapare.

4 kommentarer:

 1. Vilken häftig väska! Klart unik, smart med vanten där.

  Väskor är svårt tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Ja den är så smart att det nästan är för mycket ... :-D
  Och vilket pyssel hon haft som fått ihop alltihop!

  SvaraRadera
 3. Finfin väska det där. Kul med unika väskor. Väskor är för övrigt något av min last. Får aldrig nog många. Nu är det ju redan onsdag men jag fick se detta först idag så jag ska ta och lägga ett inlägg ändå.

  SvaraRadera