lördag, januari 14, 2017

Vintervitt och serie-tv

Behovet av levande ljus tar inte slut bara för att julen gör det. Men det är skönt att byta från rött till vintervitt och ta in de första rosa tulpanerna!
Det kallas för heminredning, eller hur?

Så här års är det extra lätt att fastna framför teven. Det vet Lyran, som därför lanserar en ny utmaning för oss andra bloggare att nappa på. Nu är ämnet den bästa brittiska tv-serien!
Jaha, och om man inte svarar "Downton Abbey", vad svarar man då? Den är ju ändå suverän, tack vare tidsskildringen, kläderna, Maggie Smith.

Men "Line of Duty" tillhör senare tiders absoluta höjdare tycker jag, bara jag kom över att ena dottern till paret i "Vår största kärlek" förvandlades från lesbisk rektor till stenhård polis utan att man varken såg eller hörde minsta skillnad på de två  och serierna sändes tätt efter varandra i SVT!

Sedan finns det ju en annan genre: den dokumentära. BBC:s "Akuten" är resultatet av ett ofantligt komplicerat projekt med kameror i varje hörn på King´s College-sjukhuset i London. För tittarna en aldrig tråkig, stundtals halsbrytande resa mellan tragedi och komik, kärlek och ensamhet. Såväl personal som patienter bjöd på sig själva på ett oemotståndligt sätt.

Och då har jag ändå inte ens nämnt David Attenborough, mästarnas mästare, strax 91 år och still going strong.

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Vår största kärlek fin som visar kärlek på äldre dagar - min svärsvar som blev änkling vid 57 år, gifte om sig vid sextio med en gammal bekant ❤️

  SvaraRadera
 2. Downton Abbey var mitt val också.

  SvaraRadera
 3. Har sett bitar av Line of Duty, och det jag har sett har varit riktigt bra, men måste nog se serien från början för att förstå allt. När jag gick gymnasiet på vårdlinjen brukade vi få se Akuten på lektionstid och alla i klassen uppskattade det väldigt mycket :)

  SvaraRadera
 4. Inser att jag missat en del bra serier.

  SvaraRadera
 5. Line of duty? Är det inte den som går på SVT nu? Jag hade funderingar på att se den, men nu när jag kollar så inser jag ju att det måste vara tredje säsongen som går på TV :(

  SvaraRadera
 6. Downton Abbey blir man alltmer frestad av att se efter denna genomgång av veckas tematrio. :)

  SvaraRadera
 7. Line of Duty har jag missat, men tyckte väldigt bra om Vår stora kärlek :)

  SvaraRadera
 8. Gustavsson10:41 fm

  Sarah Lancashire, dottern i "Vår första kärlek", var polis i "Happy Valley", inte i "Line of Duty".

  SvaraRadera
 9. Gustavsson - aj då, fel av mig. Line of duty var bättre än Happy Valley tror jag ...

  SvaraRadera
 10. Kommer i efterhand på ännu en kanonserie - britterna är bra på att göra tv - den om tjejen som tar värvning och hamnar i verkliga hetluften - hette den Our Girl???

  SvaraRadera
 11. Finns många bra brittiska serier att välja mellan. Har hunnit till säsong 2 av Downton Abbey och den är verkligen jättebra.

  SvaraRadera
 12. Akuten brukar jag också se på emellanåt, en riktigt bra serie som berör.

  SvaraRadera