onsdag, februari 22, 2017

Hej gubbe!

Bild: Medelålders plus/Bärnarp
Tar mig friheten att än en gång åka snålskjuts på tidningen Feminas prenumerantvärvningsförsök, via ett reklammail som trillat in i e-postlådan. Nu med listan på tecken som visar att den spänstige yngling du en gång valde att dela ditt liv med faktiskt gått och blivit en gubbe som gärna fastnar i tv-soffan (ja, det blir ju svårt att påstå att du inte själv utvecklats åt samma håll, men ändå ... Se Tecken på tant här nedan!)

Här är Feminas nio tecken på att din man blivit en gubbe:

1. Han älskar sina gamla kalsonger. Du måste slänga hans trasiga, uttöjda kalsonger i smyg – och han blir upprörd om han upptäcker det.

2. Han har börjat få hår i näsan och i öronen, och hans ögonbryn är ett stycke vildmark. Men han bryr sig inte! 

3. Han har fått en ogenerad inställning till sina egna kroppsljud: nyser högljutt, snorar och harklar sig saftigt. Och märker inte att folk duckar. 

4. Han är inte sällan sur och grinig. Glaset är ständigt halvtomt. Men själv ser han det som ett tecken på en sund, kritisk inställning. 

5. Han luktar inte lika fräscht som förr. Det känns som om han bytt herrparfymer mot eau de gammal soffa. Och han förstår inte vinken när du köper dyra deos. 

6. Han vill förklara för alla hur saker och ting ligger till – särskilt för yngre kvinnor. Du skäms, men han tycker bara att han är hjälpsam. Ordet "mansplaining" har han aldrig hört.

7. Han vill helst vara hemma. Vad du än föreslår säger han nej, allt är ändå redan gjort – och så jäkla dyrt som det är nuförtiden! 

8. Han kollar på all sport, inte bara fotboll och ishockey. Att se någon hålla en vinkelrät trana i konstsim är lika fascinerande som Zlatans bicicletas.

9. Han pratar mer och mer om sin ungdomstid och om kompisar med smeknamn som Tompa, Kjelle och Tjommen – fast han inte träffat dem sedan han var 16.

Återstår frågan, som väl bara kan besvaras av Feminas marknadsavdelning: varför ska jag bli motiverad att läsa en speciell damtidning för att jag har en man som blivit gubbe? OM jag nu nickar igenkännande på punkt efter punkt, vill säga ... gör du?

Copyright Klimakteriehäxan och Femina

3 kommentarer:

  1. Anonym9:59 fm

    Det är det som kallas att släppa ut vilddjuret inom sig.

    SvaraRadera
  2. jag gillar också mina gamla mjuka underkläder som inte skaver och trycker ❤️ och trivs hemma.

    SvaraRadera