onsdag, mars 21, 2012

Tydliga tecken på en och samma sak

När jag vaknade i morse var det alldeles ljust, trots att jag inte alls hade sovmorgon.

Solen sken. Termometern visade +8 och klara tendenser på att vara på väg uppåt, tiondel efter tiondel (ja vi har ju en ny digital sak ...), mot ännu fler grader, på samma trevliga sida om nollstrecket. Svanparet gav en gås några tjuvnyp och seglade sedan majestätiskt förbi på viken - så förunderligt stora de är, de där vita fåglarna!
Mera vitt i min bild: gott om blommande snödroppar i grässlänten utanför Maria Magdalena kyrka. Första varningen för pollen har gått ut till de (stackars) allergiska.

De betydligt mindre fåglarna kvittrade. Folk lät mössor glida ner i sina väskor, knäppte upp flera knappar i jackorna. Vintercyklisterna har fått sällskap av hjälmlösa sommartrampare. Och almanackan visar att Vårdagjämningen, den passerade vi redan igår.

Alla dessa iakttagelser är omisskännliga tecken som bara kan betyda en enda sak: våren är här. Koltrasten tar säkert ton vilken dag som helst för att sätta det definitiva utropstecknet: det är VÅR!.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym1:02 fm

  Koltrasten har hörts i mina kvarter, lika smärtsamt ljuvligt överraskande.
  Hjärtat slår volter.
  Overboard

  SvaraRadera
 2. Overboard - Visst är han fantastisk, koltrasten!!! Hoppas han kommer till mej också, snart!

  SvaraRadera
 3. Anonym3:16 em

  Kul att er vår har kommit. Vår vår är redan här sedan några veckor tillbaks, men är litegranna i trotsåldern. Vi får nog ordning på´n snart :o)

  Hur ser en koltrast ut? Får googla, för jag har nästan glömt all svensk flora + fauna......

  Kulsprutan

  SvaraRadera