torsdag, mars 15, 2012

Dead by April - fast än är det bara mars

Jag har redan gjort min träda-fram-are och bekänt att jag inte är särskilt road av Melodifestivalen. Men inser nu att den sänds parallellt med huvudsändningen i en fullständigt fantastisk för att inte säga omistlig version: teckentolkad. Dessa obegripligt fenomenala tolkar kan uppenbarligen lyfta vilken låt som helst till oanade höjder - observera, jag är inte ironisk! 

Resultatet blir ändå komiskt för oss som är lyckliga nog att ha hörseln i behåll. Men man måste ju få skratta, även åt "Dead by April" även om det känns hotande nära eftersom vi redan är i mars ...


Faktum är att hela finalen finns teckentolkad att se här - de som orkat hela vägen hävdar att snabbreprisen är allra allra bäst!
Och här finns en intervju med den inlevelsefulle teckentolken Tommy Fransson.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

Tack för den! Synd att min blinda kompis inte kan se detta... ska mejla till honom (jag är inte heller ironisk, han har humor).

Anonym sa...

Strålande!

Anonym sa...

Är tecknandet menat på allvar eller är det ett skämt?
Hoppas bäste man eller quinna vinner.
Av sångarna - inte tecknarna som allihop var fantastiska och mycket engagerade i sina sysslor.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Det är på allvar. Du kan se hela på svt-play.

Jag har tittat på Flinck och Ranelid bara, blev alldeles tagen av tolkarnas kroppsspråk - fantastiskt. Nu måste jag se det här - och sen måste jag scrolla till snabbreprisen, och titta på intervjun.

Vonkis sa...

Ett tydligt bevis på att kommunikation är både verbal och ickeverbal.