lördag, februari 25, 2017

Min bästa läsvrå

Kom inte och påstå att man kan läsa var som helst.
Det kan man inte.

Förr läste jag ofta liggande på mage i sängen, i timmar. Det gillar inte min äldre ryggrad. Men visst, en stund innan jag släcker lampan kan det bli bok  under förutsättning att den inte är för tung och tjock, förstås.

Om jag lyckas slita mig från mobilen och eventuella pratsamma grannar kan jag läsa på bussen. Och på somrarna är solstolen perfekt, både för att läsa från papper och att läsa med öronen.

Fast oftast hamnar jag nog ändå i hörnet på den lilla urgamla Ikea-soffan, som för säkerhets skull heter Arvika och på sin tid var företagets allra billigaste. Den är outslitlig (stoppningen, inte klädseln den har jag sytt) och fantastiskt bekväm. Lampan är också från Ikea och en bild gjord av Ulrika Hydman-Vallien vakar över denna vrå tillsammans med min stora benjaminfikus.

Varför ska ni nu veta detta? Jo för att bokbloggaren Mia i veckans helgfråga undrar hur min favoritplats för läsning ser ut (eller om man rent av har fler)?!
Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, man kan inte läsa var som helst. På somrarna försöker jag ibland ligga på magen och läsa på solsängen. Det är verkligen inte bekvämt för varken rygg eller nacke. Det brukar sluta med att jag går in och fortsätter att läsa, alldeles oavsett hur mycket solen skiner ;)Din läsplats i soffan ser däremot väldigt mysig och passande ut, med en filt tillhands också :)

  SvaraRadera
 2. Ja jösses, förr kunde man ligga på mage och läsa, men det var ju typ för hundra år sedan :)

  SvaraRadera
 3. förr i tiden låg jag på magen på stranden och läste utan minsta besvär. numera går det inte alls ens i fem minuter. härligt med en sådan trotjänare till soffa

  SvaraRadera
 4. hur mysigt som helst, kan läsa på magen, gärna med en kudde till.

  SvaraRadera
 5. (mår tyvärr ila av att läsa i bilen)

  SvaraRadera
 6. Jag har nog inte ens provat att ligga på mage och läsa sedan i 20-årsåldern :) Min allra första soffa var en IKEA-soffa, den var helt ljuvlig att ligga i, den saknar jag...

  SvaraRadera
 7. Hannele - jag gillade också, till min förvåning, den Schulman-boken. http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2016/07/battre-vantat.html

  SvaraRadera
 8. Och ja, ska man läsa i bilen är det ljudbok som gäller!

  SvaraRadera
 9. När jag åker buss brukar jag också passa på att läsa, det är ett bra sätt att få tiden att gå :)

  SvaraRadera
 10. Men det ser ut som en skön läsplats.

  SvaraRadera
 11. Ligga på mage fungerar inte för mig heller. Kommer inte upp igen i så fall... soffan ser väldigt mysig ut :)

  SvaraRadera
 12. Klarar definitivt inte längre att ligga på mage och läsa.

  SvaraRadera
 13. Mage kan jag inte ligga på och läsa det blir oftast ryggläge eller halvsittande!

  SvaraRadera