torsdag, september 14, 2017

I goda händer

Min blick fastnade direkt i det där skyltfönstret.
Jag befann mig på "tjejhelg" på Sätrabrunn. Vi hade masserats och ätit och simmat och pratat och druckit vin och det var egentligen bara hemresan kvar. På området fanns butiken, den med händerna i fönstret, händerna som mina ögon älskade på direkten.

Naturligtvis gick jag in. Kollade prislappen, summan var på inget vis svindlande om än inte precis över gratis-strecket, men var skulle jag göra av en så stor sak som verkligen inte hade något praktiskt användningsområde? Gick alltså ut igen, utan att ha rört plånboken.

Men när jag stod där ute på gården såg jag Skylten. Den förkunnade att det var tjugo procents rabatt på allting i affären, just den dagen. Lägg därtill att det råkade vara sista söndagen i maj, vilket är det samma som Mors Dag.

Ni kan också se tecknen i skyn rada upp sig, eller hur?
Jag vände på klacken, gick in och handlade.
Och jag har aldrig ångrat mig. De fick sin plats på bokhyllan direkt, de fick till och med familjens godkännande. Älskar fortfarande de där händerna, så här års vänligt kupade runt ett levande ljus. Ljuset kan ersättas av en minikrukväxt eller en pyttevas med blomma i.

Man har frågat mig om händernas proveniens. Faktum är att jag inte har en aning. Ingen tillverkare har lämnat spår efter sig, ingen designer, inget ursprungsland.
Talesättet att man "alltid kan ha glädje av ett par extra händer" är hur som helst ändå härmed bevisat!

Dessutom är HÄNDER veckans tema hos Gemsofmylife, så vill du titta på andra händer är det bara att klicka!

 Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Tur att du köpte händerna som ger dig så mycket glädje! Själv skulle jag inte ha något emot att ha en liknande skulptur.

  SvaraRadera
 2. fin, tänkte mer som bokstöd...

  SvaraRadera
 3. Oj, de är rätt stora. Kul att du blev nöjd med ditt köp och dessutom fick rabatt!

  SvaraRadera
 4. Precis som du hade jag köpt händerna. Tror inte ens att jag hade behövt gå tillbaks till affären. Hade slagit till direkt. LOVE them - händerna alltså. Otroligt vackra - nästan sensuella. Är de gjorda i gips eller cement?

  PS. Ditt inlägg (= dina händer) påminner om Cementas monter på utställningen Nordbygg på Stockholmsmässan. Där gör man dam- och herrhäckar i cement. Gissa om jag passade på!!! De kostade ingenting och man fick leta rätt på sina "namnmärkta" häckar som fanns kvar i gjutformerna dagen efter. Tyvärr har dom slutat med den PR- grejen. Har två par och absolut älskar dom. Formerna har använts flitigt sedan dess:-)

  http://bp-computerart.blogspot.se/search?q=betongh%C3%A4ckar DS.

  SvaraRadera
 5. Nej, jag hade nog inte fallit för de händerna. De är lite FÖR naturtrogna i min smak...Men de pryder onekligen sin plats på bokhyllan hos dig.
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Jo, de ÄR stora ä höjd 45 cm. Och jag gillar varenda en av dem ... vilket jag naturligtvis inser att inte precis alla gör.
  Om materialet - inte gips, men jag är osäker. Nånting gjutet, men vad? och var? skulle vara så kul att veta! Som kanske syns på översta bilden fanns det mindre varianter i skylten också.

  SvaraRadera
 7. (efter att nästan tänt eld på spårvagnen efter Bokmässan föredrar jag LED-ljus)

  SvaraRadera
 8. Hannele - dramaqueen kanske är en bra titel för dig? :-D Kommer att sakna vårt lilla bokmässemöte!

  SvaraRadera
 9. Ja, se vad priset kan göra .. vacker form, snyggt blev det och händer är ju händer :-)

  SvaraRadera
 10. Gillar dina händer! Med ljus i blir de riktigt varma och mysiga!
  Slogs av att du har bloggat sen 2004, det har jag med, men bara sista halvåret på blogspot! Men jag tror att vi har stött på varandra tidigare!
  Kram Karin

  SvaraRadera