onsdag, september 06, 2017

Nu kan alla ha en Lerin!


Vi är förmodligen rätt många som exempelvis vandrat runt på konstutställningen på Sandgrund i Karlstad och önskat att ta med en av Lars Lerins akvareller hem. Ja, åtminstone en!

Någon har naturligtvis gjort det, men de flesta besökarna gör det inte. Visserligen har affischerna sålts till väldigt resonabla priser, men det är ju inte riktigt det samma som ett original där vattnet har fösts runt, färgernas sammanblandning har styrts med enorm precision och resultatet blivit ett rent ögonbedövande verk.

Jag har ett par av de där affischerna. Men nu är jag stolt ägare till ytterligare fem Lerin-motiv, två exemplar av varje. De kostade 70 kronor tillsammans och säljs där posten numera finns, i mitt fall i en Coop-butik, längst in, bakom brödet, konserverna, läsken och fisken.

Frimärkena med Lerins bilder har funnits i ett par veckor redan, men jag hade inte lagt märke till dem förrän jag stod i kön för att hämta mitt lilla paket.
Visst är det kul att Postnord hänger med i trenderna och satsar på nutida konst!

Fast det vore kanske ännu roligare om breven man frankerar kunde komma fram lite snabbare och mer pricksäkert. Om de inte gör det lovar jag i alla fall att inte skälla på Lars Lerin. Undrar förresten vilken nisch han ska placera sig i härnäst? Blir det en duett med grannen på Hammarö, Christer Sjögren?

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Bosse319:52 fm

  I värmlänningar i förskingringen är ju mkt stolta över akvarellmästaren Lerin. Jag har själv strövat omkring på Sandgrund, och förundras över hur man kan få så härliga bilder av flytande färg.

  SvaraRadera
 2. grattis Lerin! vi skriver inte brev så ofta...

  SvaraRadera
 3. Nä men då kan man ju titta på frimärkena ...

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om frimärkena med Lars Lerin! Har träffat denna fantastiska konstnär irl genom vår konstklubb på jobbet. "Min" Vd var klasskamrat med honom och ordnade med att vi kunde ställa ut hans tavlor (frimärken i dubbel bemärkelse) för 5 000 kronor/styck. Gissa om de gick åt på två sekunder..

  Ska genast bege mig till PostNord på Hemköp imorgon och köpa frimärkena:-)

  SvaraRadera
 5. 5000 var ett fyndpris. Kollade vad han sålts för ... ofta 100 000! Men det beror förstås i någon mån på storleken.

  SvaraRadera
 6. Lars Lerin är fantastisk. Men min absolut största undring under utställningen på Sandgrund var: NÄR äter och sover han? Eller gör något annat än målar?
  Ingrid

  SvaraRadera
 7. Ingrid - glöm inte att han gör tv-program också. Och en massa annat ... så ja, visst kan man undra! Dock är det ju så att en hel del av det som finns på Sandgrund har några år på nacken.

  SvaraRadera