tisdag, september 26, 2017

Nu blir det reklamfilm!


Länge har jag spritt budskapet till bekantskapskretsen: lämna in dina oanvändbara textilier till återanvändning, förslagsvis hos H&M som tar emot i alla sina butiker och ger dig en rabattkupong värd 50 kr per kasse (max två åt gången), att använda vid ett köp för 300 kronor eller mer. Lindex, Hemköp och Indiska har liknande hantering av textil för återanvändning, kanske ännu fler butikskedjor.

Någonstans har jag läst att H&M skickar sina hopsamlade och otjänliga skjortor, trosor, strumpor, gardiner och klänningar till Nederländerna där man tar fram nya fibrer som kan sys till nya plagg.
Detaljerna vet jag ingenting om, fast jag är väldigt förtjust i grundtanken.

Men ett vet jag: H&M säljer kläder med etiketten "Conscious", alltså för (miljö)medvetna som samtidigt vill vara moderna.
Och med tillnamnet "Exclusive" kan resultatet bli så förförande fint som på videon! En sån klänning har kronprinsessan Victoria visat upp på officiell middag i Slottet.

Här är det plast upplockad ur havet som är ursprungsmaterial. Titta och håll med om att det är en ovanligt snygg reklamfilm, för en ovanligt bra grej!!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. (chockad när min dåvarande svärmor i Stockholm slängde fina kläder rakt ner i sopnedkastet! Så fina kläder hade min finska mor aldrig haft... Detta var 1971)

    SvaraRadera
  2. Tyvärr slänger folk fortfarande textilier i soporna. Direkt sorgligt är vad det är!

    SvaraRadera