torsdag, februari 12, 2009

Dagsnoteringar

SÅ HJÄRTLIGT!
Alla vill tjäna pengar på kärleken. Alla försäljningsställen, försäljare av vad det vara må, vill alltså tjäna pengar på lördag. Då är det Valentin, Alla Hjärtans Dag, och vid det här laget får man väl anse att den amerikanska traditionen införlivats också med våra.
Nytt för i år är att man kan sms-a en pocketbok till någon man vill glädja. Det kostar 89 kronor per bok, men då slipper man å andra sidan gå ut i verkligheten och handla. Bakom idén står Månpocket och Bonnier pocket. Man köper sitt ”present-sms” här.

BOKTIPS
Men om du råkar vara i Stockholm och befinna dig i närheten av Centralen har jag ett oslagbart tips för den som gillar pocketböcker: innanför ingången från Klarabergsviadukten finns ett mellanting mellan affär och kiosk. Där köper man tre pocketböcker för en femtilapp. Bara biblioteket slår det priset, tror jag. Det är alldeles moderna titlar dessutom!

ETT BREV BETYDER SÅ MYCKET
Posten försöker också slå mynt av Valentin. En ny serie frimärken för inrikesbrev, ”Tillsammans”, kom ut i januari och passar extra bra på kärleksbrev. Och så har man gjort en undersökning om vem svenska folket helst vill skicka ett sådant till. Mikael Persbrandt toppar listan, före skidstjärnan Charlotte Kalla och prinsessan Madeleine. Men utan tvekan får de allra flesta sin kärlekshälsning som ett sms i mobilen (med eller utan pocketbok). Och det trots att åtta av tio hellre vill ha ett ”riktigt” brev, enligt samma undersökning. Den nionde säger sig föredra den digitala varianten. Vad den tionde vill framgår inte, kanske är det en person som anser att loppet är kört?

DAGENS CITAT
För den som tänker slå till med en personlig gåva inslagen i paket har jag hittat ett citat som passar.

"Den som handlar vet precis vad han eller hon är ute efter. Den som shoppar söker i stället lust, idéer och improvisation."

-Ulf Lindstrand, vd Akademibokhandeln, hjälper oss att definiera två olika sätt att lätta på plånboken. Sagt i en intervju i tidningen Vi.

FÖR FYRTIO ÅR SEDAN
På lördag firar man också en 40-årsdag i Stockholm. Det är Alternativ Stad som fortfarande lever – den här gången får man bl a kasta skor på en modell av Förbifart Stockholm.
På den tiden när det begav sig fanns till exempel Anita Wall och Carl Johan de Geer i cykelgruppen som reparerade gamla cyklar för gratisutlåning. Och att Niclas Rådström var flitig med skrammelbössorna på gator och torg drar sig de gamla aktivisterna också till minnes!

Bilar har aldrig älskats av Alternativ Stad, oavsett lördagens datum. I början av 70-talet gjorde konstnären Lars Hillersberg några affischer åt kampanjen och två av dem har man grävt fram ur gömmorna, lagom till jubiléet.
Här ovan/till höger är den ena!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Uppmärksamhet kostar inte några pengar.

    Lycka är en smulig frukost i sängen :)

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig brytt mig om alla hjärtans dag och tänker inte göra det heller. Kramar om lite då och då och bryr mig i stället.

    Och mitt enda märkvärdiga hjärtans-dags-minne kanske jag bloggar om. Fast först måste jag kolla om jag gjort det förut. mitt bloggminne är inte så bra... skriver nog för mycket.

    SvaraRadera