fredag, augusti 17, 2012

Slut på undanflykterna?

Två gånger om året bestämmer folk sig för att bli bättre människor: efter nyår, när löftena står som raketkvastar mot den mörka vinterhimlen, och så efter semestern, när alla kakor, grilltallrikar, drinkar och glassar ska arbetas bort. Det är där vi är nu.

Det är hedervärda ambitioner som kommer till tals. Jakten på bättre hälsa, bättre flås, piggare muskler, nöjdare psyken. Men ofta är det alltför lätt att komma med undanflykter. Det är kanske långt till gymmet. Vädret inbjuder inte till joggning eller promenad. Aerobics-klasserna är dyra, precis som yogan och pilates-träningen. Ingen barnvakt finns att tillgå.

Men hur ska man hitta undanflykter som gör att man inte tar tillfället i akt när det är alldeles gratis, sker under gröna trädkronor, barnvagnen kan följa med och det rent av verkar som om folk har kul? För nu blir de fler, utegymmen byggda i robust virke, med många möjligheter till olika övningar. Ja, dåligt väder, förstås, den chansen finns ju alltid att det går att skylla på. I övrigt är det nog slut på undanflykterna.

Fast det är klart, jag hade fel skor, tänkta bara för promenad. Och så var det ju så många på plats i utegymmet vid Eriksdalsbadet att jag kanske, nästan, blivit tvungen att köa ...

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Anonym11:22 fm

  Ser ett problem med utegym, dock: man har inget att gömma sig bakom ... alla kan se hur lite man orkar ...

  SvaraRadera
 2. ser inga tanter på den fina bilden....

  SvaraRadera
 3. Det var ett klart manligt överskott på stället, absolut. Men ett par tjejer i utkanten - som alltså inte syns! Kan det vara så att grabbarna gärna vill visa sin ork för varann, medan kvinnor drar sig för att stå för sin eventuella ofullkomlighet? Det bor förvisso inte en Carro Klüft i oss alla!

  SvaraRadera
 4. jag lyfter faktiskt på ett sånt ställe :)

  SvaraRadera
 5. Hannele - du är duktig!!!

  SvaraRadera