lördag, augusti 18, 2012

Sommaren är INTE slut!

Fyra "generationer" hallon om du tittar noga!
Det upprepar sig varje år: någon börjar tala om en händelse som inträffade "i somras". Detta trots att det hände för bara någon enstaka vecka sedan, och trots att vi fortfarande är i sommarmånaden augusti. En hel del människor (jag till exempel) har semester, skolorna har inte börjat, nätterna är varma, sjöns vatten inbjudande till en lite längre simtur.

Jo visst, jag vet, snart är det över. Men varför ta ut hösten i förskott? Även om eleverna är tillbaka i plugget på måndag! Det finns kantareller i skogen och fler kart i hallonsnåret. Balkongtomaterna är än så länge mest gröna, pelargonerna sätter idogt nya knoppar. Och temperaturen i Mälaren är över 20, jag lovar.
Dags för ett dopp!

Copyright Klimakteriehäxan 

6 kommentarer:

 1. Du har så rätt! Det ÄR fortfarande sommar, sensommar, men det är inte höst. Ännu.
  Jag upplever att man så lätt tar ut allting i förväg när det gäller årstider, säsonger. Redan i januari började folk skriva om våren på bloggarna, tyckte att vintern hade varit lång:). Det är ju då vintern egentligen börjar.
  Kanske vi är stressade och aldrig befinner oss där vi är utan i steget framför?
  Ha en fin fortsättning på sommaren!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Bästa månaden! Människor har alldeles för bråttom att börja prata om hösten...

  SvaraRadera
 3. Håller med :)
  Sommaren är här, augusti är bara underbar! Bästa tiden på sommaren, när solen värmer utan att bränna och runt omkring är bara ljuvligt :)
  Ha en fin fortsättning på sommaren
  Halina

  SvaraRadera
 4. Tankevågor6:34 em

  Du har helt rätt. Det är fortfarande sommar. Ha det gott!
  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. När jag var yngre tog jag alltid ut semester i augusti. Tyckte att det var den finaste månaden med allt vad den innehöll, med kräftor, bär, svamp och värmen i vattnet och dom ljumma kvällarna. Har haft såna kvällar här nu i helgen. Sammetslena:) Kram

  SvaraRadera
 6. Hej alla augustivänner - vi håller den åttonde månadens fana högt!!!

  SvaraRadera