lördag, januari 13, 2024

När granen ska ut

När Knut har namnsdag (det har han idag) är julen slut, det är sen gammalt. Och har granen inte redan barrat sig naken är dess avhysning omedelbart förestående. Min fick dödsstöten i torsdags, det var riktigt sorgligt för en vackrare gran har vi nog aldrig förr lyckats hitta!

Två granar har jag haft kvar i det längsta, nu nerskuffade i källarens mörker. De barrar aldrig, jag tycker båda är riktigt snygga och den ena är dessutom användbar! Just den granen är en skär- eller serveringsbräda i keramik från Sagaform, och om sanningen ska fram köpte jag den för att ge bort den i present  men så hände det som inte borde hända men som likväl gör det emellanåt: jag ville inte alls ge bort den, jag ville HA den!

Ett svenskt formgivarpar
 har designat den här julprylen: Pia O. Björklund och Magnus Forthmeiler. Båda är utexaminerade från textilhögskolan i Borås, de kallar sig Björk-Forth och jobbar tillsammans för en rad olika företag, ibland med mode och ofta, men som synes inte alltid, i textil. 

Tycker att deras gran på något vis påminner om min egen skapelse från 1963! Björk-Forths gran kom till 2010, så jag var i alla fall först. Fast nej, de hade inte sett min variant då och inte sen heller, så jag påstår inte att här kan spåras otillbörligt utnyttjande! Nu får de två hålla varandra sällskap i förrådet, i väntan på att det blir jul igen. 

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

  1. smart med gran som kan förvaras i byrålådan, vi har en gran i trädgården, med rötter på vårt berg 🎄

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men den ersätter inte den äkta för oss! Att ha en vid knuten är väl jättebra.

      Radera
  2. Någon gång ska vi välja en riktig gran hemma igen och inte en i plast, vi har två plastgranar nu.

    Fina motiv där tycker jag.

    Ha det fint. 🙏

    SvaraRadera
    Svar
    1. TVÅ plastgranar, det är minst en för mycket! De plastgranar vi haft har också barrat. Men jag måste erkänna att moderna plastgranar oftast är snygga.

      Radera
  3. Skär- eller serveringsbrädan i keramik är helt i min smak. Så fin den är! Den skulle du egentligen kunna använda hela året.
    Din egen skapelse var nog före sin tid. Eller så fick din julgran stå modell för skärbrädan:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag påstår inte att ursprungsidén var min - även om den var det, men som jag skrev i texten: designduon har aldrig varit i närheten av min.

      Radera
  4. Hahaha... jag ler åt skärbrädan. När vi var på semester i Finland, tidigt 60-tal, köpte mamma en himla fin liten bricka - för ost t.ex. i svartvit keramik. Den skulle hon ge till grannen som tack för blomvattning.
    Det blev som för dig ... så nu har jag ärvt den fina lilla ostbrickan.
    Men granen åkte ut i måndags.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kan det gå när man köper fina presenter ...!!!!! Jo, granen ligger på återvinningshögen sen i torsdags. Den var galet fin, t o m när jag hade klätt av den.

      Radera