tisdag, januari 23, 2024

Se den! Gör det!

Ikväll fick vi veta att tv-filmen "20 dagar i Mariupol" kan få en Oscar som bästa dokumentärfilm. Jag har rekommenderat den tidigare här på bloggen och upprepar mer är gärna min rekommendation: Se den! Ett mycket modigt och viktigt reportage, gjort av engagerade journalister som riskerat sina liv för att berätta för omvärlden hur vardagen i Ukraina kunde te sig i krigets år 2023. Teamet, alla ukrainare, leddes av AP-journalisten Mstyslav CjernovFilmen kan du se på SVT Play, här. Och sedan, om/när den fått sin guldiga prisgubbe, kan du säga att "den har jag naturligtvis sett ..." Hoppas den vinner!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. följer en del dokumentärer, inte helt ovetande vad som händer, "promenerat" i finska skyttegravar vid ryska gränsen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dokumentärutbudet är strålande bra, kanske ramför allt på SVT.

      Radera
  2. Stort tack för tipset. Ska kolla filmen imorgon. Lite sent nu, då den är en och en halv timme lång.

    SvaraRadera
  3. En mycket sevärd Dokumentär för de som vill följa vad som händer i Ukraina - An kan även följa min vän som bor i Kiev som även skriver och dokumenterar om vad som sker hela tiden! "ptsd86" - Länk finns på min sida..

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska kolla den länken, absolut. Tragedin i Ukraina är så monumental att det är svårt att ta in.

      Radera
    2. Jo jag håller med dig! Jag har kontakt med min vän varje dag i stort sett.. Det är skrämmande.. När jag var där så pågick kriget men då nere på Krim halvön.. så min önskan är att åka tillbaka men då när detta har slutat, men som det ser ut kommer det dröja länge till innan detta elände är över.
      Min vän varnade mig tidigt att detta rör även oss och att ev krig kan bryta ut även här, men inte förren nu har dom varnat för detta här hos oss.. skrämmande som sagt!

      Radera