onsdag, januari 10, 2024

Packad men inte klar

Kan inte annat än skratta åt mig själv. Jag ska åka till solen en enda liten vecka och jag har packat i flera dagar redan. Flyget går på fredag, ingen överhängande brådska eller hur? Inte behöver man väl så himla mycket prylar heller, en vecka går fort och några galatillställningar lär jag knappast behöva bereda mig på. Men tro mig när jag säger att jag kommer att vara packad och klar SENT på torsdag kväll.

Till saken hör att jag, på den tiden jag reste så gott som oavbrutet, utan problem kunde packa trunken för två veckor på tjugo minuter. Utan att missa något. (Jo EN gång hade jag glömt passet när jag stod vid incheckningsdisken, det var 1982.) Inga problem med vad som skulle med och vad som absolut inte behövdes, det vara bara att hiva ner prylarna i väskan och dra. Så praktiskt!

Nu är det viktigaste framplockat: shorts, badkläder, solglasögon och böcker (mest läsplatta blir det nog). Och det hittills oanvända nya passet, min fina nya fågelbok, ska med. Fast jag är ju inte så dum att jag inte tar med mig den lilla dunjackan också. Paraply skippar jag, vi ska till en ö där det blåser rätt mycket.

Och trots att jag avskyr att stryka har jag också ägnat mig åt lite s k slätgöring (underbart ord, inte sant?). Så det finns en nystruken linneskjorta och dito klänning också. Det ska till en biljett till värmen för att få mig att dra fram strykbräda och strykjärn, men se! nu hände det! Att ana solen på andra sidan strykbrädan hjälper på något märkligt vis.

Hoppas kunna återkomma med något litet vykort under veckan. (Ja jag har ju som sagt inte åkt än ...) Hur än vädret här hemma utvecklar sig måste det väl ändå bli lite varmare på Kanarieöarna?

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Så det var den sista minuten resa du kom över. Grattis!
    Vågat med linneskjorta och -klänning. Jag menar de blir ju ändå skrynkliga i väskan;-) Men varmare är det garanterat på Kanarieöarna, speciellt då det återigen ska bli tvåsiffriga minusgrader nästa vecka.
    Jag brukade alltid packa kvällen innan avfärd, men ju äldre man blir ju längre "framförhållning" verkar man behöva;-)
    Hoppas verkligen att du bloggar från ön. Du får hemskt gärna tänka på oss läsare och skicka några vykort:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Laptoppen följer med på resan. Så jag hör säkert av mig! Hoppas på fina och lata dagar!

      Radera
  2. Hanneles bokparadis9:08 em

    Trevlig resa, jag läser inte böcker på resor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har alltid läst massor på våra resor, alla fyra i familjen. Även om man är aktiv på dagen brukar det passa med en bok på kvällskvisten, har vi tyckt.

      Radera
  3. Då vill jag önska dig en riktigt trevlig resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det, jag hoppas på det bästa!

      Radera
  4. Blir bra det här! Och skulle du ha missat något i packningen så går det oftast att köpa. Vi var på Teneriffa två veckor från den 12/12 -24/12 och hade +24-25 och sol varje dag. Så jag håller tummarna för att ni får en fin vistelse. Hoppas också på ett litet avtryck från din vistelse.
    Trevlig resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast just Fuerteventura är inte mycket att ha för den som vill shoppa. Som tur är ska jag inte göra det!

      Radera