söndag, april 19, 2009

Blommigt i kyla och blåst

Tji fick jag.
Det rosa molnet som jag trodde skulle ha brett ut sig över Kungsträdgården fanns inte när jag tog mig dit i dag, bespetsad på njutning av högsta kvalitet.

Alldeles för kalla nätter har hejdat de japanska körsbärsträden från att slå ut i full blom. Bara några av grenarna på några av träden ser ut som jag hade tänkt mig att alla skulle göra. Men knopparna är sprickfärdiga, väntar bara på lite bättre temperatur. Och det är vi ju fler som gör, för även om det ser fint ut där ute så blåser vinden snålt.

Tills vidare får vi nöja oss med att vitsipporna så sakteliga börjar ta marken i besittning. Påskliljorna blommar för fullt, vid sidan av tibast och så gott som nedvissnad scilla. Tulpanerna är på g.

För den som inte orkar vänta på den riktiga sommarprakten finns kanske trösten i kudden på Indiska, hysteriskt blommig - och kul, eller hur? Tillsammans med den i soffhörnet känner man garanterat inte stormbyarna!


Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Jag längar också tills träden i kungsan slår ut.

  SvaraRadera
 2. Var också där...i morse och det var som sagt inte mer än så än...men det är nog som du skriver de här senaste kalla nätternas fel. Men den som väntar på något gott...
  Förra året nästan missade jag dem. Då blommade de ut så fort.

  Vilken gladblommig kudde du hittat! :-)

  SvaraRadera
 3. Den som väntar på nåt gott...

  SvaraRadera
 4. Nu har jag kollat igen, i dag måndag, fortfarande inget moln! Så vi får vänta lite till.
  Och, för tydlighets skull, nej jag har INTE köpt kudden!

  SvaraRadera
 5. I helgen blommar det, jag lovar.

  SvaraRadera
 6. Här var det mycket att läsa. Hit vill jag återkomma det vill jag lova. Ha en trevlig fredagskväll

  SvaraRadera