onsdag, april 29, 2009

Muffins och midjor

Uttrycket muffinsmidja i posten nedan - ett uttryck som jag absolut inte uppfunnit själv - har uppenbarligen utlöst vissa reaktioner ... Men kolla in ett sådant där bakverk av modernt, USA-influerat, snitt och allt blir glasklart, eller hur?

Muffinsmidjor är dessutom inget som reserveras för äldre damer. De har dykt upp väldigt ofta i samband med lågt skurna jeans, till exempel - de där brallorna som, när bäraren sätter sig på huk, baktill visar upp en tydlig sparbössespringa, alternativt ett litet ansträngt string-band. Då hamnar muffinsmassan lite hopklämd och koncentrerad på framsidan.

Om man har ett vänligare sinnelag kan man förstås hävda att muffins är gott, att lite pösande överflödsbulle ser generöst ut och att mjukt är mysigt. Eller hur?

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag så uttrycket för första gången i måndags, i en ta*ra-tidning som ¨ån lämnat på jobbet. Det var lite gulligt tycker jag, definitivt mer förlåtande än magfläsk.

  SvaraRadera
 2. Bra uttryck, har inte hört - men sett!

  Bl.a. när jag provade våkläder idag... Men jag hittade en liten spetsstickad väst i knallrosa som kommer att bli utmärkt. Om bara snittet är rätt, så funkar det - men de flesta plagg har på tok för lite tyg och är felsydda. För mig är det väl inte fel på?

  (Aldrig har jag hört karlar klaga över att det är fel på deras kroppar - de köper bara större kläder och drar åt bältet under muffinsen)

  SvaraRadera
 3. Såg en hårig sparbössespringa på ett fikarum,
  det var INTE trevligt :(

  SvaraRadera
 4. skönt uttryck, muffinsmidja...

  läste inlägget nedan om provhyttsbesöket också. Klart stor igenkänningsfaktor på det.

  Jag brukar hänga tillbaka hela rasket och handla kläder till barnen i stället. De passar i det mesta :-)

  Tack för titten
  Cattis

  SvaraRadera
 5. Jag känner värkligen av min muffinsform idag. Extra överjäst och mår illa efter frossande på ostbågar igår kväll. Ska ge mig iväg på en lång tur iklädd träningskläder, med resår i midjag ;)
  Ha en skön Valborg! Kramis

  SvaraRadera