torsdag, april 30, 2009

Mode för muffinsmidja

Tycker du illa om reklam? Är allergisk rent av? Med skylt ”Ingen reklam tack” på ytterdörren?
Då ska du kanske sluta läsa här.
För nu blir det reklam, gratisreklam.

Häromdagen skrev jag om ett tämligen misslyckat besök i en alldeles vanlig provhytt.
Trevliga bloggarkollegor hörde av sig - Londongirl tyckte jag kunde ta mig till Rabalder och Hannele på Hisingen såg sig föranlåten att i en kommentar undra om jag händelsevis går i alldeles fel affärer.
Just den där gången kan man kanske ge henne rätt.

Men faktum är att det i Kungliga Hufvudstaden – extra kunglig en dag som denna när flaggning är påbjuden för statschefens 63-årsdag – finns affärer som har tröst att bjuda för modesugna. Och då menar jag inte bara de som fortfarande kan slinka in i en liten trevlig 38:a. Nej då, även vi flickor som lassat in för många potatisar och för mycket köttbullar och en eller annan Dajm kan gå in med hopp om fynd. Snyggt för muffinsmidjor, helt enkelt.

Två ställen ligger i Gamla Stan, på gångavstånd från varandra. Anti Tanti, i Västerlånggatans början, ger genom sitt namn en tydlig hint om tänket.
Räddningsplankan vid Köpmantorget kanske också antyder att lösningen är nära. Här finns inte bara kläder utan också väskor, skor och smycken – obegripligt mycket får plats på väldigt liten yta.

Uppe på Hornsgatan på Söder finns sedan Olars Ulla, tidigare Klädd i konst. Mycket linne, skojiga skärningar – en del förvisso snyggast på smala tjejer trots att volymen tillåter en hel del runda kilon och en muffinsmidja. Men ändå.
Och så har vi trivsamma O´Sofina vid Nockeby Torg i Bromma. Här finns alltid någon som kommer med tips och förslag.

Så om du ska till storstaden och är sugen på lite shopping har du fyra bra chanser. Prisnivån varierar. Storlekarna också – men jag lovar, det finns snyggt i större format!
Allra roligast är det förstås på alla fyra adresserna när det är rea …
Och därmed är det färdigt med reklam för denna gång.
Men den var i alla fall gratis.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Trevlig Valborg och första maj!

  SvaraRadera
 2. Då blir det nya mål nästa gång jag åker upp och shoppar!

  Fast... skulle jag klä mig i så mycket sjok och färger och mönster som en del på bilderna från Anti-T och ge mig ut på stan här... då skulle jag verkligen falla ur mönstret för hur medelålders medelklass beter sig i småstad.

  (Rätt modig är jag, men det finns gränser)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med nya tips till shoppingrundan! Tack för det! :-)

  SvaraRadera
 4. Bloggblad och Londongirl - vi kanske ska slå oss ihop för en liten shoppingrunda? det finns förvisso fler affärer ................

  SvaraRadera
 5. b'chick finns väl även i Stockholm. Vissa som inte varit på Gudrun Sjödén på 10 år så där, vet inte att finns även en-färgat där. Jag tror att Gudrun är kort, för där kan även vi hitta lite kläder, som sitter utan att behöva sy om allting..

  (Köttbullar blir man inte tjock av, inte ens gräddsåsen är farlig längre :)

  SvaraRadera
 6. Olars Ulla var en ny bekantskap, såg härligt ut! Måste nog leta reda på den butiken nästa gång jag är i storstan.

  Gudrun är nog kort, för de flesta tröjor jag handlar där får tre-kvartsärm fast det nog inte är tänkt så från början :-) Men stämmer modellen i övrigt så har jag inget emot det. Har förvånat mer än en kompis när jag berättat att jag har Gudrun på mig, de har inte heller upptäckt att det finns en del diskreta kläder där också. De har dessutom en hel del eko-kläder.

  SvaraRadera
 7. Sjödén är beundransvärd för mycket, sämst med henne tycker jag är att hon försöker få oss att hela tiden klä oss i en massa lager (och med fula skor) som blir för varmt, för bökigt, för stort och för dyrt. Men hennes grejer går ju bra att handla på nätet, kräver inget sthlms-besök, det kan för all del oxå vara en fördel kanske.
  Och du Hannele, man kan visst bli tjock av köttbullar. Det är bara en fråga om kvantitet!!!!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera