onsdag, april 08, 2009

Passande för pantertanter?

LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin är i blåsväder. Riktig storm, faktiskt. Men ändå inte värre än att hon uppenbarligen hinner och orkar fundera över sitt klädval innan hon går ut och möter sina belackare.

När Mona Sahlin för några år sedan hade köpt en Toblerone för mycket och kallade till presskonferens för att göra avbön hade hon förmodligen lyssnat på smarta klädråd. Hon kom och bad om ursäkt, i oskuldens vita färg, som underströk avsikten med framträdandet.

Ni har ju sett bilden på Wanja, som minsann inte alls vill bli av med sin post. Tvärtom slåss hon. En riktig pantertant. Så har hon också panterfläckig krage på den i övrigt glatt blommiga överdelen, ett kaxigt plagg från danska designerfirman Eva & Claudi, som säljs i bättre modebutiker.
En topp från E&C kostar ungefär 1500 kronor, en stickad kofta av samma märke det dubbla. Vad får en nyss lågavlönad, numera arbetslös människa för signal av det?

Ylva Thörn, ordförande för ett av LO:s största medlemsförbund Kommunal, satt bredvid Wanja på podiet. Ylva hade valt en annan stil: enkel v-ringad tröja i lila-blå-grått, förmodligen från Kapp-Ahl. Prislappen kan väl ha legat mellan 100 och 150 kronor, det var säkert minst 25 procents rabatt för kunder med MedMera kort, som Coops medlemmar har.

Wanja delar sin förkärlek för E&C med en annan högst offentlig svensk kvinna: Amelia Adamo, som på rader av omslag till sin egen tidning M bär något ur den danska kollektionen. Amelia behöver dock naturligtvis inte betala för sina, en bättre reklamplats kan knappast en designer i en dyrare prisklass få.

Om en LO-ordförande också är ett bra affischnamn i modebranschen är möjligen mera osäkert, åtminstone i kristider.
Och nog kan det tyckas oväntat, men faktum är att jag tror att fru LO har ett och annat att lära av tant Kommunal när det gäller att klä sig så att det passar.
Pantertant kan hon väl vara ändå. Och spara lyxtröjan till privatare stunder.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Anonym1:19 fm

  Massmedia och tidningar skriver att kvinnor blir diskriminerad lönemässig och de har låg lön jag har jobbar 21 år på en vårdavdelning och är man. Jag har lön på 20900kr/mån sämre än mina kvinnliga kollegor, Jag har varit under 21 år medlem i Facket har inte fått hjälp alls och jag är själv fackligt ombud på min arbetsplats ,Jag har kämpat för rättvisa genom Kommunal Facket i många år men har inte funnit det än .På min arbetsplats många ny anställda får mer än mig. Är det inte diskriminering? Är det inte orättvis som på går på både arbetsplatser och inom kommunal facket och styrelsen med sina höga arvode och lön? Ylva Thörn har 63000kr + Arvode det är dem som styr våran lön. Klart ska hon också stödja Wanja och LO kvinnor.

  SvaraRadera
 2. Ärligt,, jag har inte ens lagt märke till vilka kläder dom har på sej,, vid olika tillfällen!

  SvaraRadera
 3. Sånt där tänker inte jag på insåg jag nu. Klart hon har råd att köpa de där kläderna med det är ju faktiskt rätt och slätt osmart att inte tänka sig för. Dresscodes finns överallt.

  SvaraRadera
 4. jag vet inte... vad jag tycker om dessa damer.

  Snart ta jag min kvast, här blir det ägg, sill och chokladhare.

  SvaraRadera
 5. Jag testade den här skandalen på en rysk kompis - en dam som jobba på en reklambyrå i Ural. Hon var chockad över att en person i ledande ställning kunde komma undan med att bära såna pinsamt enkla kläder: "1500 kronor för en ful topp - jag har inte ens t-shirts som kostar så lite!"

  SvaraRadera
 6. Bra iaktagelse och bra formulerat. Så skriver en riktig pantertant.

  SvaraRadera
 7. Risken finns12:55 em

  iakttagelse ska det vara

  SvaraRadera
 8. Anonym9:52 em

  Halleluja!
  Och AMEN
  Tack!

  SvaraRadera
 9. Syns i Blåkulla i kväll :)

  SvaraRadera
 10. Anonym9:03 em

  Vilken analys! Wow!

  SvaraRadera