lördag, oktober 27, 2018

Angår alla både med och utan mustasch

Cancer är en gruvlig sjukdom, som drabbar, skoningslöst, väldigt många. Säg mig den som inte känt någon som fått ge upp i den kampen!

Den allra vanligaste cancerformen i Sverige drabbar män. Det är prostatacancer, som smyger sig på men som går att upptäcka i tid.
Män uppmanas därför att gå till vårdcentralen och lämna ett så kallat PSA-prov, och om provet visar att sjukdomen ligger och lurar på ett tidigt stadium ökar chanserna till bot radikalt.

-Hälsa din pappa, din brorsa, din partner eller polare att tillsammans kan vi rädda liv, säger hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg, som engagerat sig i årets Mustaschkamp, en kampanj för att fler ska få upp ögonen för faran och ta sig iväg för att lämna det där provet som kan bli livsavgörande.

Alla män över 50 år uppmanas att kolla sitt PSA-värde och de som har nära släktingar med prostatacancer rekommenderas att ta PSA-prov från 45 år.
Detta angår helt enkelt alla, både män och kvinnor. Om man har mustasch eller ej har inte ett skvatt med saken att göra!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. rida är bra, hörde jag på tv:https://urplay.se/program/207935-till-fots-over-kaukasus-dagestan-och-azerbajdzjan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det. Tror att provtagning är bättre.

   Radera
 2. Visst är det fantastiskt bra att Sverige "bjuder på" mammografi och PSA-prov. Min man var till och med i en forskningsgrupp för några år sedan. Efter resultaten där fick han veta att han inte behöver ta fler PSA-prov.
  Sedan kan jag dock tycka att man borde uppmärksamma fler cancerformer, inte bara bröst- och prostatacancer. Läste häromdagen att till exempel tjocktarmscancer ökar otroligt mycket just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över huvud taget finns det mycket att önska om utvecklingen av cancervården. Hemsk sjukdom.

   Radera