fredag, oktober 12, 2018

Instagram och jag

I Veckans helgfråga undrar Mia hur vi tänker kring Instagram. Är det ett bra sätt att "sälja" sin blogg?
Tja, inte vet jag. Visst har jag ett Instagram-konto, har haft det rätt länge, men använder det i princip aldrig. Har inte känt behovet. Kollar heller inte andra insta-flöden, av samma anledning. Vad jag missar? Det har jag förstås inte en aning om! Men har bestämt att bloggen räcker för mig.

I en bonusfråga efterlyser Mia "mysiga hösttips". Skulle kunna vara att försäkra sig om att lagret av stearinljus är väl påfyllt. Och att det finns nåt bra program i Play eller på nätet att ta till när tablå-tv sviker! (det gör den, och båda de där reservförråden behövs.)

Copyright Klimakteriehäxan

21 kommentarer:

 1. bokbloggen funkar så bra som dagbok, lätt att söka och annat - levande ljus är inget för mig, bränt tillräckligt med kläder och ska sluta tända spårvagnar... klantiga jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. veckans bästa:
   https://www.svtplay.se/video/19588296/nationalmuseum--ljuset-atervander

   Radera
  2. Ja den där spårvagnsincidenten glömmer man inte ...!

   Radera
 2. nej, bloggen räcker. värmeljus och stearinljus måste finnas samt ved till brasan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är rörande överens. Fast jag saknar brasmöjlighet.

   Radera
 3. Ja, jag känner också att bloggen är tillräcklig som det är. Ljus hör absolut hösten till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vi kör på som hittills, och tänder ett och annat ljus! :-D

   Radera
 4. Klart att bloggen räcker, men själv tycker jag att Insta är ett bra komplement. Där får jag också ofta kontakt med författarna vilket är roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner nog mest att tiden inte rymmer Insta också.

   Radera
 5. Man vet aldrig när man kan behöva lite extra stearinljus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, så sant - de brinner ju ner!!!

   Radera
 6. Har inte heller Instagram och tänker inte skaffa mig det heller.

  Men med tanke på Instagrams lavinartade ökning under de senaste två åren förstår jag att förlagen gärna ser att ni bokbloggare lägger ut era recensioner där. Det beror ju också lite grand på vilken ambition man har med sina bokrecensioner och om man använder Instagram som komplement till bloggen eller tvärtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är ju jag egentligen ingen recenserande bokbloggare och jag är, precis som du visat dig vara, lite fundersam kring det där med gratisex och reklam, men folk får ju tycka och göra olika och det är väl bra!

   Radera
  2. Tillägg: jag blir fundersam när omdömen som citeras på en boks omslag enbart har hämtats hos bloggare. Kan inte låta bli att undra om inga "riktiga recensenter" har läst och tyckt något ... men det är väl snålt av mig, förstås ...

   Radera
 7. Svar
  1. Vill ju jag gärna tro också. Men visst vore det väl kul med fler läsare ...

   Radera
 8. Jag ser i princip aldrig något i tevetablån som lockar. Det har gått så lång tid mellan de gånger vi tittat på teve att vi varit tvungna att ringa teleoperatören ett par gånger för att starta om kortet i läsaren. Men nu går det en serie som jag gillar, "Vår tid är nu". Och snart börjar "Så mycket bättre", som jag vill se eftersom Louise Hoffsten skall vara med och jag beundrar hennes kämpaglöd så otroligt mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vår tid är nu" är jättebra. "The Split" som också sänds nu är också en riktigt bra serie. BBC levererar ofta kvalitet. Och Kunskapskanalen är en räddningsplanka, mycket dokumentärt och naturfilm!

   Radera
 9. Mysigt med ljus under mörka höstkvällar.

  SvaraRadera
 10. Jag har massor av ljus men ännu har det varit lite för varmt för att tända dem

  SvaraRadera