fredag, oktober 19, 2018

Tid för läsning?

Har du några tips på hur man kan spara tid till läsning?
Det är Mia i bokhörnan som undrar.
Och jag tänker tacksamt studera svaren som droppar in hos andra bloggare, eftersom jag verkligen behöver lite stöttning här.

Hur det kommer sig förstår jag inte, men jag har svårt med koncentrationen, svårt att försjunka i en bok så som jag alltid gjorde förr. Böckerna är definitivt inte sämre, jag väljer mer noga nu än då. På papperet borde jag ha massor av lästid att förfoga över. Men men men ... Det kan gå ganska många dagar när boken jag börjat på bara ligger där, orörd. Illa!

Visst är konkurrensen hård: tv, dator, tidningsblädder, en och annan bio, köksbestyr, hushållssysslor. Fast förr i världen gjorde jag ju allt det där också. Och läste ändå. Gärna tjocka tegelstenar, sådana som jag i regel väljer bort direkt numera.

Mia vore inte hon i bokhörnan om hon inte hängde på en bonusfråga, denna gång: Vad ska du hitta på i helgen? Jo då, på lördag blir det pingisträning och om vädret tillåter ska jag ut på höstpromenader, man måste passa på innan det riktiga skitvädret är över oss. Förresten borde jag sy i en knapp i en jacka också!

Copyright Klimakteriehäxan

21 kommentarer:

 1. det är härligt när en får till det med en bra bok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Händer mig alltmer sällan, trist.

   Radera
 2. Jag tycker att det går i vågor vad man prioriterar. Och helt klart sitter man alldeles för mycket vid datorn och stirrar ...

  SvaraRadera
 3. Ibland funderar jag över hur mycket mer tid man skulle få till läsning om man inte satt och slösurfade så mycket framför datorn.

  SvaraRadera
 4. Läsningen går i vågor. Så är det i alla fall för mig. Just nu föredrar jag exempelvis ljudböcker framför vanliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr läste jag ALLTID. Nu hamnar jag i svackor när ingen bok lockar. Trist.

   Radera
 5. Hm, mindre surfande, läsning av bloggar och tv-serietittande skulle nog öka på lästiden men jag vill ju göra det också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det där med prioriteringen ...

   Radera
 6. Ja du, hur hann man med allt inklusive heltidsjobb förut?!!! Har ställt mig den frågan ett antal gånger. Svaret är kanske ganska enkelt. Man var yngre;-)
  Är en typisk sommarläsare och slukar böckerna som förr. Låter jag boken ligga några dagar har jag glömt vad jag har läst och måste gå tillbaka minst ett kapitel för att få upp farten. Men så har det alltid varit med mig.

  Å några saker har jag faktiskt prioriterat bort - köksbestyr, hushållssysslor och tv. Tv-progammen blir bara sämre och sämre för varje år tycker jag. Borde kanske krypa till kors och prenumerera på Netflix ändå;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hann ju med allt, förr, t o m att skriva bok på lediga stunder ... obegripligt nu. Om tv: jag hittar förvånansvärt mycket att titta på! Trots att jag klagar ibland!

   Radera
 7. Pingisträning, det har jag aldrig gjort, låter trevligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket trevligt! Fast nu blev det inställt för min del, blev tvärförkyld i går kväll.

   Radera
 8. Jag förstår inte heller hur man hann. Men kanske informationsflödet har något med det att göra

  SvaraRadera
 9. Slösurfande fungerar bra när en som jag lyssnar på ljudböcker för det fungerar liksom. Konstigt nog men det kräver så mycket tecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj kan du surfa och lyssna samtidigt? Det kan nog inte jag.

   Radera
 10. Mycket som kan distrahera, men tv lockar mig nästan aldrig numera, tar då hellre fram en bok. Men om man hittar något intressant att läsa på nätet så kan man bli uppslukad av det istället.

  SvaraRadera
 11. visst var det bättre förr. då hann en precis allting på en gång. men jag kan fortfarande bli uppslukad av en bok. men det händer inte lika ofta. har väl blivit kräsnare också

  SvaraRadera
 12. Det är så mycket man borde göra men ibland blir inget gjort.

  SvaraRadera