fredag, oktober 19, 2018

Ett säkert vårtecken

Jo, du läser rätt.
I dag är nämligen sista dagen för alla med konstnärliga ambitioner att anmäla sitt/sina verk till anrika Liljevalchs Vårsalong, det tecknet på en ljusnande framtid på andra sidan nyåret ramlade jag på nyss.

Själva utställningen har vernissage den 25 januari och innan dess ska juryn ha valt och vrakat mellan mängder av insända bidrag. I juryn sitter denna gång konstnärerna Helene Billgren och Susanne Vollmer samt allkonstnären Lasse Åberg. Jurychef är alltid Mårten Castenfors, Liljevalchs chef.

Fram till midnatt har du på dig att plåta av dina akvareller och oljemålningar, broderier eller skulpturer om du vill komma i åtanke. Chansen finns här, några musklick bort!
Sedan är det bara att hålla tummarna. Men kanske inte hoppas för mycket, konkurrensen är stenhård!

Fast en positiv tanke är att man aldrig riktigt vet vad som är konst eller hur konst ser ut, egentligen ... och det är ju rätt kul inte sant?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. väntar på julen ❤️

  SvaraRadera
 2. Konstigt nog har jag bara besökt Liljevalchs en enda gång - 2016, å det var när den var "förvisat" till byggarbetsplatsen bakom Gallerian.

  https://bp-computerart.blogspot.com/2016/02/varsalong-vs-takasar.html

  Tyckte nog att vyn över takåsarna var mera tilltalande än konsten som visades...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett några fantastiska utställningar på Liljevalchs. Vårsalongen är nog väldigt ojämn men grymt populär! Och tacksamt att blogga om konst tycker jag att det är hur som helst. https://klimakteriehaxan.blogspot.com/search?q=liljevalchs

   Radera
 3. Asch ... missade! Vilken tur att jag inte hade något att bidra med. :D

  Har varit på Liljevalchs en gång, det var något med Smögen och ljuset där om jag minns rätt. Det var i samband med skolan så det måste ha varit på 80-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värt nya besök, tror jag att jag kan lova!

   Radera